Imagine
2

10 produse fără gluten, lapte, ou – testate de noi

Am promis, mă țin de cuvânt. Spuneam acu vreo 2 posturi că fac lista. Voila. Noi am început acum 3 luni dieta fără lapte, ou, gluten, apoi de vreo 3 săptămâni am revenit la ou. Consumăm cu plăcere mini omlete din ouă de prepeliță. Când am avut liber la ouă, fix în ziua când ne-am dus la cumpărături, nu se găseau nici  la Mega, nici la alte supermarketuri. Așa că am dat cu Google și am ajuns aici. Suntem mulțumiți.
Bun. Fata mea nu e mare mâncăcioasă, dacă știți și alte produse care merg la năzuroși, please share. Nu fac reclamă la nici unul dintre produsele de mai jos, nici la cele de mai sus, doar vi le prezint pe cele încercate de noi și cum am reacționat la ele.
Pe rând, să începem cu biscuiții:
1. Biscuiți Lo bello, sunt biscuiții normali și râșniți. Iată modelele mai jos. Noi i-am găsit pe acest site. Mândra mea a mâncat la început apoi i-a refuzat. Sunt dulci, parcă prea făinoși, nu chiar de nemâncat. Eu aș roade la ei, dar nu pentru mine i-am cumpărat:). Loli ia o gura după care mi-i îndeasă în gură. Vreau, nu vreau, musai să înghit. 🙂

11bis
2.  Biscuiți Schar, cei cu miere – forme de animăluțe sau plante și rondele (au ou). Foarte buni. Ăștia au succes la amândouă. Îi mănâncă așa sau cu fructe la abur. Eu la cafea strecor pe ascuns unul.

2

dr-schar---fior-di-sole---biscuiti-x-100g-24-1
3. Paste fără gluten Schar. Bune! Simple, doar cu ulei. Cu sos de ceva sunt excelente. Noi ne-am jucat cu ele, jocuri tactile, pentru dezvoltarea motricității fine. Cum Loli gustă orice nu aveam cum să folosesc altceva. Le-am colorat la un moment dat cu coloranți alimentari. Mânca de parcă erau cu nu știu ce sos extraordinar de bun. M-am apucat fuguța să fierb altele, pus repede un sos șiiiiii …nimic. Gata, pofta! Am arucat culorile, las că le învățăm noi altfel, fără paste colorate.

3
4. Paste bio din orez. Nu așa gustoase ca cele de mai sus. Sunt bune, să nu ne înțelegem greșit. Pe astea le mai facem cu lapte vegetal, once in a while. Au și varianta spirală.

4
5. Turte din castane. Dacă vă interesează caloriile înghițite de copil (pe noi, da) atunci sunt foarte bune pentru uns diverse sau pot ține loc de pâine. Sau se pot mânca ca atare. Au un gust aparte, nu îți plac, nici displac. Sunt crocante, ușor dulcege și trebuie să nu le lași după prima gură, să mai roțăi un pic ca să le prinzi gustul. Loli mănâncă, nu se omoară, dacă  are chef termină una. :)))

5
6. Budincă vegetală. Eu tot i-am făcut din mei, chia, quinoa. Nu le înghite. Și am zis să încerc și pe acestea de la Natur Green. Le-am mâncat cu poftă, singură. Sunt bune, nu sunt dulci, merg mâncate mai reci. Dacă le ții la temperatura camerei sunt cleioase și nu prea te încântă.6 6bis

7. Covrigei Schar. Sunt buni, crocanți, cam prea multă sare. Merg 2-3 de ronțăit la joacă.

7
8. Pâine Schar, toate combinațiile neagră, albă. E bunișoară. Cam sfărâmicioasă și din această cauză o prăjim un pic. Merge să faci tartine cu ce ai prin casă și înghite copilul. Am încercat și pîinea fără gluten de la Cora. Nu mai țin minte de la ce firmă. Nu e așa la vedere, trebuie să întrebi.

paine-alba-cu-multicereale-fara-gluten
9. Covrigei Pauly. Buni și aceștia pentru categoria ronțăieli. Au mai puțină sare…în unele punguțe. 😉

9
10. Pesmet fără gluten. Este din porumb. Noi folosim la pârjoale cu pui (la cuptor), la dovlecei pane( la cuptor), în omletă( iese pufoasă de la amidonul din porumb).

10
Cam atât pentru prima parte. Revin cu lista pentru făină. Am facut pâine cu făină fără gluten, la mașina de paine, și am avut muuuulte surprize. Greu cu găsirea unei rețete care sa nu dea greș.

Mă duc să cotrobăi prin dulap.

2 thoughts on “10 produse fără gluten, lapte, ou – testate de noi

  1. Bună,
    Mulțumesc pentru produse. Pe mine mă ajută doar cele care nu au nici zahăr 😀 Te aștept și cu o rețetă de pâine fără gluten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *