Mimii, Mimi, nuu-i? Da, aşa îl numește Loli pe celebrul personaj Mickey; la fel şi pe Minnie. Treaba cu nu-i începe din momentul în care se anunță genericul de la Clubul lui Mickey Mouse. Nu se uită la niciun episod fără să îl aibă pe Mickey de pluș lângă ea, în brațe, sau pe picioare. Și ca un făcut e de negăsit când se aude – Hei, salutare tuturor, sunt eu Mickey Mouse! Răscolim rapid și după ce dăm de pluș, ne așezăm fuguța pe canapea.

Loli are doua seriale preferate, unul din păcate nu s-a mai difuzat de ceva vreme. Prin urmare, ne uităm cu plăcere, amândouă şi amântrei cu tati, în weekend, la Mickey. Numărăm, facem prezența, spunem cuvintele magice, ne întrebăm şi noi care mick-unealta e potrivită. Suntem fani înrăiți, ce mai! Apreciez calitatea educativă a serialului, este interactiv şi amuzant, potrivit pentru vârstele mici. Un episod durează cât răbdarea Lolitei şi asta e perfect.

Fata mea, deși a văzut reclama cu noul serial, ăla cu tit-tit (maşini) şi o intrigă mult, pentru că nu începe imediat (ACUM!) acest atu (altul), se luptă să aprecieze ca timp că, în curând, adică pe 22 aprilie, ora 10.30, începe un sezon nou, plin de acțiune. Lucrăm la asta!

Serialul va fi o surpriză, cu singuranță, pentru toți prichindeii, cu personajele ei motorizate şi gata de acțiune. Am început deja discuția – ştii mami, de mâine într-o săptămână (spunem zilele săptămânii, pe degete le numărăm) începe Mickey cu tit- tit. Ea e nerăbdătoare, eu şi mai şi. Cine o cunoaște pe Loli ştie că nu păpușile sunt jucăriile ei favorite ci mașinuțele.

Noua animație Mickey și Piloții de Curse își va face debutul la Disney Junior pe 22 aprilie, la ora 10:30. Serialul dedicat preșcolarilor este plin cu aventuri îndrăznețe, avându-i ca protagonisti pe Mickey Mouse, cel mai îndrăgit personaj Disney, și prietenii lui, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald.

Mickey și gașca lui la volanul mașinilor lor unice, vor avea parte de curse amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și făcând năzdrăvănii în orașul lor natal Hot Dog Hills. Minnie și Daisy au propria afacere de succes ca Ajutoarele Abile, astfel că de la dădace pentru animale de companie la ghizi turistici, de la agricultură la modă, Minnie și Daisy se bucură de mult succes în Hot Dog Hills.

Am acceptat ca Loli să privească astfel de seriale deoarece sunt create pentru copiii cu vârsta între 2 – 7 ani, iar poveștile sunt concepute astfel încât să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Serialul Mickey și Piloții de Curse are la bază o programă educațională menită să cultive diferite arii de dezvoltare ale copilului: fizică, emoțională, socială și cognitivă, precum și stimularea abilităților de gândire, etice și creative. Poveștile prezentate pun accentul pe modalități multiple de a rezolva diverse probleme și sprijină copiii să dezvolte abilități de gândire critică, dar și perseverență și flexibilitate.

Ca părinte limitez accesul la televizor, aleg seriale potrivite pentru vârsta copilui, nevoile cognitive și niciodată nu îl las singur cu ochii în ecran. Sunt alături, discutăm pe marginea acțiunii, subliniem comportamente, le discutăm, amintim replici și rolul lor. Apreciez calitatea programelor Disney Junior și apreciez invitația adresată părinţilor de a se alătura copiilor lor pentru a trăi experienţa Disney cu poveşti şi personaje magice, muzicale şi naturale, încorporând în acelaşi timp teme specifice de învăţare şi dezvoltare create pentru copiii cu vârste între 2 şi 7 ani.

Și, ca să antrenăm răbdarea până sâmbătă, să treacă timpul ușor, iată câteva fapte reale legate de noua serie:

  • Producătorul seriei Mickey și Piloții de Curse, Mark Seidenberg, a lucrat la un restaurant care servea hot dog din San Francisco, numit The Noble Frankfurter.
  • Garajul lui Mickey din Mickey și Piloții de Curse ascunde mai mulți Mickey decât ați crede.
  • Invitații speciali din Mickey și Piloții de Curse includ personaje îndrăgite Disney precum Chip și Dale, Clarabelle, Mortimer Mouse și Horace Horsecollar.
  • Toate mașinile de curse din Mickey și Piloții de Curse sunt inspirate din personalitățile personajelor.
  • Mașina lui Minnie, Pink Thunder, este inspirată dintr-un automobil din anii 1930 francez – arată ca o fundă și a avut ca sursă de inspirație automobilul Delahaye.
  • Goofy conduce o mașină creată dintr-o cadă numită Turbo Tubster.
  • Mickey, fiind un personaj clasic, conduce o mașină tipic americană clasică – Hot Dog Hot Rod.
  • Pentru că Daisy adoră florile, mașina ei este un dragster Snap Dragon.
  • Mickey are numărul 28 pe mașina lui, simbolizând anul debutului său în Steamboat Willie.
  • Numărul 89 a fost ales pentru mașina lui Minnie și reprezintă cei 89 de ani de când ea a fost creată.Mașina lui Pete are numărul 9, fiind o trimitere la cele nouă vieți pe care le trăiește o pisică.
  • Daisy și-a ales numărul 4 în cinstea celor patru prieteni ai săi – Minnie, Mickey, Donald și Goofy.
  • Mașina sport a lui Donald are numărul 3 – referindu-se la animația Three Caballeros (cei trei caballeros) din care Donald este mândru să facă parte.

Abia așteptăm. Voi? Ați salvat data de 22 aprilie, ora 10.30?