Până să se nască Loli am mers des la film. Era relaxare de week-end și nu numai. După o zi grea la muncă sau fără vreo ocazie specială ne făceam timp de un film. Doar noi sau cu prietenii. Ne dădeam întâlnire la metrou sau acolo, la cinema. Drumul până acolo, planificarea din timp sau ad-hoc face așa de bine. Ca o plecare în vacanță.

Cu Loli la purtător am mers la film până pe la 5 luni.Atât am rezistat, și am făcut pauză apoi. De ce? Ultimul film m-a scos din sală de vreo 4 ori, după care am stat pe hol așteptând să se termine, să plec acasă. Sonorul puternic mă deranja și aveam contracții la fazele cu acțiune intensă. Zici că se uita și Loli, și se temea de subiect.

Am făcut din week-enduri un fel de maraton, de la început, de când Loli era doar câteva celule. Știam că va urma perioada fără distracție la film. Țin minte că m-am întâlnit cu cineva când intram în sală și mi-a zis: ce bine că venim la film, acum cât mai putem să ieșim, după naștere nu știm ce ne așteaptă. Chiar așa a fost. Pe moment nu mi-a plăcut remarca. Am bolborosit sigur ceva pe temă. Acum îmi dau seama că era adevăr. Așa a fost la noi, la voi poate fi diferit.

3 ani nu am mers la film. La primul eveniment, Loli a fost cea mai încântată. Noi ne-am bucurat de atmosferă și oameni. Loli a trecut de bebelușie, sunt sigură că ar reveni la perioada aceea dacă s-ar putea, mai ales că urmează să meargă la grădiniță. Îi place, însă are nemulțumirile ei pe subiect. Povestesc cu altă  ocazie.

Nu pot să spun că aș fi ajuns cu ea la film, atunci când era bebe, dar mi-ar fi plăcut să știu că pot face asta. Loli nu era genul care să stea mufată și liniștită. Ea voia să cuprindă tot universul, și trează, și cu țîța în gură. Somnul era cu lacăt, nu te apropiai de el, până și musca era pe silențios când adormea Loli.

Așadar, fata noastră nu aprecia ieșirile la film pe vremea bebelușiei, însă acum nici nu știi când a urcat în căruț și pus papuceii în coș (să o încalți pe drum, numa’ nu mai pierde timpul și hai să plecăm) și așteaptă la ușă să ieșim.

Bun, a treia ediție Baby Cinema va avea loc pe 26 august, de la ora 17.00. Publicul primelor ediții a cerut un film haios, care să se lase cu voie bună, adică Fun Mom Dinner/ O noapte de pomină.

Spoiler alert:

Patru mame ale căror copii merg la aceeași grădiniță plănuiesc să facă o pauză de la stresul cotidian și să iasă împreună la o cină, ca să se cunoască mai bine. Seara începe dezastruos, dar, cu ajutorul unui mix de alcool, karaoke, dar și al unui barman frumușel, mamele se dezlănțuie și petrec o noapte pe care n-o vor uita niciodată, și în cursul căreia își vor da seama că le unește mult mai mult decât devotamentul pentru copii sau soți.

Sună distractiv și numai luaţi bebeluşul cu voi la film, nu aveți nevoie de bonă sau alt ajutor pentru a vă simţi bine.

Happy Cinema şi Asociaţia SAMAS – Sănătate pentru mame şi sugari – zic așa și nu se abat – proiecţie de film şi un spaţiu „echipat” pentru nevoile întregii familii: 

• sonorul filmului va fi diminunat, 
în sală luminile nu vor fi complet stinse, 
• nu vor rula trailere şi reclame, 
• atmosfera prietenoasă și relaxantă, potrivită socializării între părinți,

• vă vom împrumuta (cu o cerere în prealabil) un sistem de purtare, pentru a face vizionarea cât mai comodă pentru toți membri familiei.

Cinematograful este dotat cu mese de schimbat copilul şi consumabile oferite gratuit (scutece, aleze, şerveţele Bella Baby Happy Romania), iar pe timpul evenimentului va exista un spaţiu special pentru alăptare sau servit o gustare în lounge-ul cinematografului, unde Danone Romania oferă iaurturi și cereale pentru copiii mai mari de 6 luni.

În cazul în care copiii mai mari nu vor să stea în sală, ei sunt bineveniţi alături de unul dintre părinţi la locul de joacă din cafeneaua cinematografului sau la un film de animație dublat în română ce rulează în același timp, adică The Nut Job 2.

Astea fiind spuse, biletele se pot rezerva pe https://www.happycinema.ro/fun-mom-dinner-baby-cinema/

Biletul: 25 lei/persoana+bebe 

Happy Cinema este în incinta Liberty Center: Șos. Progresului nr. 151-171 (et. 2)

Sunteți așteptați la film!