Pofta de mâncare absentă, mesele nemâncate sau doar gustate pe vârful limbii, alergiile au fost specialitatea fetei mele. Unele încă sunt. De vreun an s-a îmbunătățit relația ei cu mâncarea. Dar a fost greu, groaznic, am crezut că nu am să apuc să văd copilul mestecând ceva sau cerând de mâncare. Am căzut adânc în supărare când medicii au dat din umeri că nu are leac și am înviat în ziua în care a zis mami, miam miam. Adică îi este foame.

Și ne-am documentat, consiliat și temperat spaimele, gătit împreună, implicat copilul la bucătărit, așteptând să vină vremea ca să zic – a trecut!

A trecut, cumva, este bine, crește, mănâncă. Îmi crește păr alb de la ani și nu de la stres, tind să cred.

Când copilul nu mănâncă mamele se simt vinovate. Devorează literatură de specialitate, înroșesc telefonul pediatrului în căutare de cauze. Fac cursuri, se psihanalizează ca să găsească rezolvare la problemele din copilărie legate de mâncare și lingura forțată, în plus, de la mama și se liniștesc emoțional pentru copil…ca să mănânce. Pun și tații la cratiță, poate o avea mâncarea alt gust:))) Dacă tații nu au experiență, iată surpiză pentru ei, la ediția a 4-a a Modern Dad’s Challenges. Vor învăța să gătească ceva bun.

Când vine vorba de masa copilului, tații sunt mai relaxați, lucru enervant și benefic în același timp. De multe ori mâncatul sau nemâncatul copilului ajunge să ia amploare între părinți și nu întotdeauna pe ton pozitiv.

Și, ca să terminăm cu discuțiile interminabile cu ți-am spus eu(eu mă recunosc în vorba asta), să suținem tații, ca să se relaxeze mamele, ia să le dăm liber la Modern Dad’s Challenges. Chiar pe tema alimentației. Să fie discuția comună după, armonie la masă și burta copilului, pe nevoi, umplută.

Bun, Modern Dad’s Challenges, de săptămâna viitoare, 10 octombrie, are următorul progam:

  • 18:30 – 19:00 Inregistrarea participantilor;
  • 19:oo – 19:20 “Nevoile alimentare ale bebelusului in primele luni”, Mihaela Timofte, Consultant in lactatie acreditat international;
  • 19:20 – 19:40 “Pot sa il hranesc cum vreau eu? Nu cum imi zice nevasta-mea sa ii dau de mancare?”, Crina Coliban, Consilier in alaptare, diversificare si copii mofturosi, “Femeia-care-ii-face-pe-copii-sa-manance”;
  • 19:40 – 20:00 Hidratarea bebelusului si alegerea sursei de apa potrivite”, Conf. univ. dr. Lygia Alexandrescu, Nutritionist Acreditat Comitetul International Olimpic, Presedinte al Societatii Romane de Educatie Nutritionala, Fondator si Owner Clinica Natural Silhouette;
  • 20:00 – 20:15 Pauza de socializare;
  • 20:15 – 20:45: Workshop practic: “Oricine poate gati… cu Beaba Romania”, Alice Mitu, Managing Partner ErFi Kids Romania si Beaba Romania;
  • 20:45 – 21:30: Concluzii & Socializare 🙂

Ocupați un loc pe scaun și luați notițe. Mamele au nevoie de sprijin, și cum diversificarea și primele linguri ale copilului sunt pline de emoție, cu informarea corectă, veți fi liniștiți chiar dacă cel mic tot lapte vrea (țiți sau biberon). Știi ceva, tare mi-a plăcut vorba din parc culeasă – nu îi căsătorim cu țâța în gură sau cu scutec. Vor mânca și fără să fierbem 10 oale, și niciuna pe gust.

Pe blogul Sofiei, aveți formularul de înscriere.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este initiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect găsiti pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges (https://www.facebook.com/ModernDadsChallenges/).