Image
0

Atinge copacul fermecat

Cartea Lolitei, primită în dar ( mulțumim Cătălina), de care m-am bucurat mai mult eu. Este o carte magică, dacă o primeam la 4, 6, 12, 13 ani tot aşa de magică mi se părea.

Este o poveste neîncărcată, fără personaje. Rolul cel mai mare îl are cititorul. Ce este de fapt? Este o invitaţie să faci ceva, să o scrii …poate. Nu, de fapt te invită să te joci cu ea. Cu fiecare pagină descoperi ceva şi foarte interesant este că fiecare pagină, cu ajutorul tău, magiei tale, face altceva. Ca să înțelegem, da? Puterile magice sunt ale celui care mânuieşte cartea, cartea e doar asistenta magicianului. Nu e pentru vârsta Lolitei, cu toate astea o are la îndemână. Ne jucăm cu ea. Loli iubeşte (linge) cărţile, filă cu filă. Mai nou, și vechi totodată, mănâncă și vreun colţ dacă scapă de priviri. Şi o aud cum molfăie şi zic: dă-mi şi mie, după care întinde limba, ca pe o tavă. Goală!!! După care…râde!!! De puține ori mi-a ieșit schema. Aşa, să revenim.

Pe lângă surpriza fiecărei pagini, rezultat al acţiunii de pipăire ( dezvoltarea simțului tactil), zguduire (cauză-efect, ring a bell) se învaţă şi succesiunea anotimpurilor. Vârsta recomandată 4-6 ani. Credința în ceva magic se pierde în jurul acestor vârste, numai că ideea de te juca cu magia face din această carte un bestseller. Eu am…mai mulți ani și tot pot să trec peste faptul că nu am nicio putere, și ador această carte. Mă face să mă simt de poveste.

Aici e un video delicios( nu e cu Loli) despre cum să mânuiești cartea.

Iată și magiciana Loli  :)))

20150803_180153 (1)

dau pagină cu pagină, povestea o las pe mai târziu :))))

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *