Banana bread fără gluten

Când ai multe banane coapte, iar ritmul de mâncat pus pe slow, faci banana bread sau pâine cu banane.

Noi nu suntem amatori de astfel de inginerii culinare, ne place pâinea adevărată. Desertul la noi nu e cu pâine în denumire:))

Cum nu mă lăsa inima să arunc bananele din frigider, am zis să încercăm rețeta. Am ales-o pe cea a Jamilei. Nu am avut toate ingredientele ca în rețetă (ceva obișnuit la noi, deoarece ne apucă subit gătitul de chestii dulci), am adaptat cu:

Unt clarificat – 60 g

Unt de cocos – 40g

Făina fără gluten Pauly pentru pâine – 260g ( nu am făcut neapărat pentru mândra, altă făina nu aveam în casă)

Restul cantitățitilor le-am pus cu +/- la gramaj:

Zahar-  60g, bananele erau mega dulci, plus ciocolata

Oua – 2 buc

Banane medii – 4 bucăți

Nuci Pecan – 2 mâini zdrobite cu podul palmei

Ciocolată -100g

Sare

Praf de copt

Fără vanilie

A crescut frumos, gustoasă, pufoasă cum spune şi Jamila. Nu am fost aşa încrezătoare în făina noastră, se pare că mixul fără gluten a fost bun.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *