Dacă nu am postat reţete până acum, nu vă alarmați, urmează o rețetă simplă de bomboane fără gluten. Am acasă bucătărie, e folosită, nu gătesc chestii fancy, doar mâncare de băgat la ghiozdan și cum suntem la regim fără sare, piper, gluten, lapte, fără, fără, uh… nu e loc de fantezii.  Fantezii avem, clar.  Așezăm mâncarea frumos în farfurie și ne rugăm să pape Loli.

Cum noi numărăm calorii pentru Loli, și cum doctoresa Lolitei a zis să fim creative (eu am zis altele în gând, și m-am abținut să îi urez o mândra simpatică ca mea, mâncăcioasă asemenea) am făcut bombonele. Inventez și reinventez toate lingurile de mâncare pentru prințesă, să mă apostrofeze careva că nu sunt creativă…că mă duc la masterchef. :)))

WP_20151016_15_39_03_Pro

Să revenim, la cum am făcut bombonele fără gluten. Așa tam-nesam fără vreo rețetă, să se delecteze acadica mea și să fie calorice.

Voila ingrediente retetă simplă bomboane fără gluten :

  • Curmale -se hidrateaza înainte de blenduire
  • Prune fără sâmburi, moi, de la Orlando, nu sunt afumate, sunt ok
  • Biscuiți fără gluten cu miere-sunt moi sau fulgi porumb fără gluten-sunt crocanți
  • Ulei de cocos– o lingurița sau mai multe, în funcție de cantitatea de fructe și biscuiți
  • Pesmet fără gluten

Se pot adăuga fructe dulci, moi, deshidratate/rehidratate oricâte, eu atât aveam pe moment. Maclavaisul obținut după o blenduială bună se modelează în biluțe și se trec prin pesmet. Pesmetul poate fi înlocuit cu fulgi de cocos, pudra de roșcove etc.

Au ieșit foarte bune, bio, vegan, bomboane fără gluten. Cine le-a mâncat? Una Loli, una fotoliul (e turtită sub perna de burete, azi am descoperit, fotoliul de atâta poftă e cleios tot) restul eu cu forța, îndesate de aceeași de mai înainte, în gură. A mâncat și o prietenă, sunt verificate, da? Și a dat ok.

Daaaa. Succes dacă le faceți, merg la orice adunare cu bebei și părinți, pot fi îmbunătățite cu tot ce ai prin casă. Numai poftă sa fie!
Am făcut și chifteluțe. Sper să nu aibă aceeași soartă. :)))

Iată mâncăcioasa, călare, mai mai să deșale poneiul :)))

IMG-20151018-WA0025