Un caiet de jocuri și activități 2-4 ani poate fi o idee bună de a ține copilul ocupat și dacă nu ai unul cumpărat, iată mai jos un model hand-made.

Știi vorba cu nevoia te învață, așa și noi, iar povestea începe astfel:

Zilele astea am stat mult în casă. Plictiseala mare, stare miaunată (la Loli și nu numai) de la vremea mohorâtă. Ziceai că se apropie noaptea de la orele dimineții.

Loli voia ba pa-pa pac – adică să mergem în parc ori Mimii (că tot i-am povestit de noul serial). Afară vâjâia vântul ca iarna şi ca să o ocup un pic cât îi pregătesc ceva de lucrat, i-am dat liber la ornat geamul de la ușă balconului. Cu ce? Decorațiuni din gel pentru Paști. Da, nu am apucat să le folosim, aşa că s-au dovedit folositoare acum pentru încercata răbdare.

Decorațiuni pe geam
Caiet de jocuri și activități 2-4 ani – activitate de lipit
  • Am luat un caiet mic, cu model simpatic şi m-am pus pe treabă. Am întocmit un mini caiet de activități. L-am filmat cât m-am lăsat Loli – prima parte completată, a doua desenată pe fugă. Atâta nerăbdare!

   

Asociere forme
Caiet de jocuri și activități 2-4 ani – asocieri
  • Caietul de activități nu presupune mult talent la desen, nici cine ştie ce materiale. Te gândești la ce îi place copilului – plastilina, să lipească, deseneze, stickere, apoi ții cont şi de nevoile lui de moment (atenție, concentrarea, logică, coordonare) şi umpli un caiet întreg.
 
Asocieri
Caiet de jocuri și activități 2-4 ani – numere și culori
  • Poate fi folosit oricând e nevoie – în călătorii (mă gândesc să fac unul pentru următorul drum cu maşina), când nu vrea să se joace cu ce are deja, când are nevoie de ocupație deoarece vreau să am un moment de respiro. Găsesc eu nevoia:)))
Spor la creionat! Un caiet de jocuri și activități pentru 2-4 ani poate deveni un proiect de familie! Pentru alte idei de jocuri și activități vizitează secțiunea de pe blog dedicată.