Image
0

Cookies fără gluten

Sar peste intro (mă grăbesc, doarme Loli, dacă face ochi s-a terminat cu butonatul). Zic doar atât: Aveam faină de orez și idei zero, la fel și timp. După o plimbare până la Ploiești, a luat-o mama și mi-a adus-o înapoi deoarece nici ea nu a avut timp de gătit, mi-am suflecat eu mânecile și după ce a adormit acum două seri moața, m-am pus pe treabă. Rețeta originală e aici, eu am dublat și potrivit cantități, am folosit ce-am avut la îndemână. Voila:

– 500 g făină de orez fără gluten
– 160 g ulei
– 140 g zahăr ( cred că se poate folosi un înlocuitor, pentru bebeluși și toddleri sunt destule variante; nu aveam la îndemână, Loli mai mănâncă chestii cu zahăr, nu ne ferim de el, la ea se adună calorii)
– 4 ouă
– merișoare/ merge orice fruct uscat/ ciocolata și ce altceva preferați
Se amestecă toate, aluatul obținut se rulează într-un baton, în folie alimentară, după care se dă la frigider 30′.
Apoi se taie felii, cam de un deget, se pun la cuptor, în 15-20 minute au fost gata.
Am făcut cookies și biscuiți. Forma de cookies, turtită mi-a plăcut mie (don’t ask, așa sunt eu).
Simplu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *