Trăim vremuri la care acum câteva decenii doar visam din punct de vedere al tehnologiei și evoluției. Ne-am descurcat cu un minin de tehnologie în anii de dinainte de ’89. Am gustat fericirea tehnologiei când am spălat pentru prima dată rufele la mașina automată și am privit filme prin cablu la televizorul color. Eram fascinați de ce vedeam în Dallas și țin minte că mă gândeam oare cum este să ai telefon cu antenă și cuptor cu microunde la care să faci cocoși (floricele de porumb) în pungă.

Acum avem impresia că tehnologia ne sufocă. Păzim pruncii de ea. Nu cumva să ni-i strice și să devină dependenți. Problema se pune, de fapt, unde tragem linia între educație și tehnologie.

Am povestit la un moment dat cum am introdus noi tehnologia fetei noastre. Ne-am ajutat de ea în procesul de învățare de noțiuni și acum pentru că apetitul a crescut, nu doar ca să învețe ci și pentru distracție, suntem la momentul în care o integrăm, în viața de zi cu zi, cu reguli de la care încercăm să nu ne abatem.

Ultimul eveniment din seria Modern Dad’s Challenges, din data de 15 noiembrie, de la 18.30, Hotel International din Bucuresti are ca temă “Echilibrul copil-tehnologie”.

Întrebări care își vor găsi răspuns la această ediție, și la care mai puteți adăuga voi, în funcție de nevoile copiilor vostri:

De la ce vârstă putem lăsa copiii în fața TV-ului sau a altui dispozitiv?

Cum îi împrietenim cu tehnologia?

Cât este recomandat ca cei mici să stea în fața unui dispozitiv?

Cum trebuie să arate programul digital al copilului?

Ce aplicații sau gadget-uri sunt ok pentru el?

Invitații provocați să răspundă sunt:

  • Georgiana Rosculeț, Psihoterapeut și Coordonator programe educationale Ora de Net: „Provocările părintilor în era digitală”;
  • Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer: „Programul digital al copilului: când, cât și cu ce efecte?”;
  • Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: „Gadget-uri și aplicații utile pentru părinți și copii”.

Așadar, tații sunt pe fir? Înscrierea se face completând formularul de pe blogul Frunzaresc.eu – . Locurile sunt limitate (100 de participantți), iar participarea este gratuită.  Dați de veste și trimiteți tații la o seară de socializare și informații utile.

Brandurile care s-au alăturat la această ediție vin cu multe suprirze pentru participanți, iată care sunt: Orange Romania, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, ErFi Romania,  Motorola Romania, DALB – Creator de frumos, Clubul Yves Rocher, Cărti cu zumzet.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este inițiat de Frunzaresc.eu și realizat și implementat cu agenția de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect găsiti pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges – https://www.facebook.com/ModernDadsChallenges/.