Îngheţată cu fructe și lapte de cocos

Timpul înghețatei nu e doar vara. Este răcoritoare, e drept. La noi pofta de înghețată nu vine doar în anotimpul călduros ci fix atunci când ne apucă. 😃
Noi am vrut să facem înghețată, varianta fără lapte, brânză, iaurt din momentul în care panelul mândrei a indicat alergie și la produsele de capră, însă am tot amânat din lipsă de timp, nu poftă..evident. Între timp am găsit la Cora 2 sortimente italienești, fără lapte și fără gluten, un fel de sorbet de fructe.
Ieri a venit ziua de înghețată de casă. Iulian este fan cocos, așa că era foarte încântat de ideea de a face înghețată cu laptele de cocos. Loli a descoperit anul acesta chestia rece și intinde imediat limba dacă pronunți cuvântul.

2 rețete( mult spus, mai mult variante) de înghețată

1. Înghețată cu zmeură și fragi( aveam fructele deja congelate) cu lapte de cocos–  iese texturată și aromată

400g fructe amestec
2 lg miere (se poate folosi orice pe post de dulce- zahar brun, stevie – după gust și toleranță)
1 cutie lapte de cocos

IMG-20160828-WA0003

IMG-20160828-WA0004 IMG-20160828-WA0007

2. Înghețată de piersici, banane și lapte cocos – dulce acrișoară

350 g fructe (piersici și două banane mici)
1 cutie lapte de cocos
Fără miere, zahăr (se poate pune, evident, în cantitatea dorită), bananele pe care le-am folosit erau coapte și dulci.

Laptele de cocos se ține la frigider înainte de a fi folosit, maxim o oră. Se întărește și atunci când dai totul la blender, se amestecă bine toate ingredientele.

Este simplu, destul de ieftin, făcut în casă, durează maxim 20 de minute prepararea.

Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *