Îngheţată cu fructe și lapte de cocos

Timpul înghețatei nu e doar vara. Este răcoritoare, e drept. La noi pofta de înghețată nu vine doar în anotimpul călduros ci fix atunci când ne apucă. 😃
Noi am vrut să facem înghețată, varianta fără lapte, brânză, iaurt din momentul în care panelul mândrei a indicat alergie și la produsele de capră, însă am tot amânat din lipsă de timp, nu poftă..evident. Între timp am găsit la Cora 2 sortimente italienești, fără lapte și fără gluten, un fel de sorbet de fructe.
Ieri a venit ziua de înghețată de casă. Iulian este fan cocos, așa că era foarte încântat de ideea de a face înghețată cu laptele de cocos. Loli a descoperit anul acesta chestia rece și intinde imediat limba dacă pronunți cuvântul.

2 rețete( mult spus, mai mult variante) de înghețată

1. Înghețată cu zmeură și fragi( aveam fructele deja congelate) cu lapte de cocos–  iese texturată și aromată

400g fructe amestec
2 lg miere (se poate folosi orice pe post de dulce- zahar brun, stevie – după gust și toleranță)
1 cutie lapte de cocos

IMG-20160828-WA0003

IMG-20160828-WA0004 IMG-20160828-WA0007

2. Înghețată de piersici, banane și lapte cocos – dulce acrișoară

350 g fructe (piersici și două banane mici)
1 cutie lapte de cocos
Fără miere, zahăr (se poate pune, evident, în cantitatea dorită), bananele pe care le-am folosit erau coapte și dulci.

Laptele de cocos se ține la frigider înainte de a fi folosit, maxim o oră. Se întărește și atunci când dai totul la blender, se amestecă bine toate ingredientele.

Este simplu, destul de ieftin, făcut în casă, durează maxim 20 de minute prepararea.

Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *