Am fost la piscină. Loli iubește bălăceala. Se scandalizează maxim când nu îi fac baie în cădiță. Am fost la mare și nu i-a inspirat încredere. Erau valuri, nu putea ține pasul. A preferat piscina mică umplută cu apa de mare de tati sau tataie. A pus nisip, s-a bălăcit în apa cu nisip. 😊
Acum 2 zile am fost cu prietenii nostri la Younivers Summer Club. Ei ne-au recomandat locația. Este un club modern, cu piscina pentru adulți și pentru copii. Pe site-ul lor pentru piscina copiilor există următoarele specificații: apa încălzită, suprafața 72 cm patrați, adâncime 75 cm, dezinfecție cu electroliza de sare și sterilizator UV, ph controlat electronic. Recunosc că nu m-am documentat foarte bine referitor la aceste specificații. Revin după ce mă informez mai bine. La o primă căutare am găsit info aici și aici.
Zona family este separată de zona adulților fără copii. Noi ne-am dus luni după-amiază, de Sf. Maria, era destul de aglomerat.
Ce mi-a plăcut:
– locul este inaugurat recent, are multe plante înalte cu flori colorate, vegetația îți redirecționează privirea de la betonul din jurul locației, îți dă senzația de out of town, are dotări moderne, nu este un club de vară înghesuit, șezlongurile au distribuție aerisită.
– dacă îți uiți prosoapele acasă, nu este o problemă, le primești fără să fie serviciu cu taxă suplimentară.
– au discount pentru zilele de luni-vineri. E ok și din punct de vedere al aglomerației. Zile de concediu să fie. În ziua noastra de piscină era destul de plin locul și Loli nu voia să depășească treptele piscinei. După ce s-a golit piscina, aproape de plecare, a dus-o tati peste tot și i-a plăcut mult.

WP_20160815_16_46_25_Pro  WP_20160815_19_09_11_Pro
– mâncarea este bună. Noi am cerut pentru Loli câteva informații legate de modul de preparare. Au fost drăguți, ne-au ascultat doleanțele: Fără unt, lapte, și altele din lista noastră de alergeni. Puiul a fost bun, l-am mâncat eu😊, Loli a mâncat doar garnitura- cartoful copt.

WP_20160815_18_07_48_Pro
Ce nu mi-a plăcut:
– pe site la zona family scrie:”Fie că vrei să înoți sau să îți limpezești mintea pe un șezlong, stai fără griji: pe copii îi așteaptă o piscină specială pentru ei, unde sunt supravegheați. Acum, sincer, nu cred că vine cineva cu copilul la piscină, și îl lasă în voia sorții, chiar dacă apa e mică. Nu am văzut nicio persoană care să supravegheze piscina( poate nu am observat eu). Cu toții știm că o persoană calificată în a acorda primul ajutor în caz de înec sau care poate ajuta în situații neprevăzute la piscină, este necesară. Sunt total de acord cu – fiecare își păzește odrasla, și sunt de părere că este nevoie de un salvamar sau de oricine priceput în a interveni la locul de joaca, în acest caz piscina, chiar dacă părintele stă pe margine cu ochii pe copil sau îl are în vizor, de pe sezlong.
– lipsa slipului de baie la copiii de vârsta fetei mele sau un pic mai mari. Nici nu comentez aici. E o chestie de bun simț. Copilul nu are nicio vină. Iată ce scriu cei de la Younivers în regulament: „Copii sub 3 ani, trebuie sa poarte scutece-slip speciale impermeabile. Sunt interzise scutecele  obisnuite si baia in pielea goala, atat pentru sanatatea copilului cat si pentru evitarea …” Well, în ziua în care am fost noi probabil s-a făcut excepție.😊

Ziua la piscina a fost frumoasă. Loli era zbârcită la piele pe mâini și picioare și ar fi stat tot timpul în apă, but me (mama-cloșcă) a mai adus-o la șezlong pentru o gură de mâncare, prea mult soare, pentru refuzul pălăriei. 3 ciupilici am avut la mine, prima a scufundat-o Loli, a doua era ciumată, nu a vrut-o deloc, baticul l-am negociat și deși nu voia să îl poarte, l-a acceptat în final. Noroc că l–am avut rătăcit prin rucsac.
Per total a fost relaxant, m-am bucurat de bucuria copilului, ne-am jucat, am stat de vorbă și cu finuțul nostru drag, Alexandru. Am fost cu rândul la jacuzzi și înotat în piscina din zona cealaltă.

WP_20160815_17_50_39_Pro  bar
Dacă mergeți și voi mi-ar plăcea să schimbăm păreri. Noi vrem să mergem cu Loli la Therme. Practic asta a fost încălzirea, pregătirea pentru piscina cea mare. Ce experiențe aveți voi? Pe unde ați mai fost cu copiii și v-a plăcut mult?