Loli e liană, clar. Stă cocoțată în brațele noastre tot timpul. O cred, statura nu o ajută și cum e curioasă, să vadă tot, hopa-țop în brațe. Cum eu nu pot lucra, face-desface-drege-găti, scărmăna în creștet, spăla, toca legume (nu nervi) cu a treia mână, e doar în cap la mine, by the way, iată soluțiune: Learning tower sau turn de învățare pentru copil. Pe lângă cele 3 scaune și alte lucruri utile și inutile care ne reduc spațiul în bucătărie, acum avem și turnul Lolitei. Fffff bun. Îi place și eu răsuflu ușurată că are mândra ocupație.

Cum să faci learning tower sau turn de învăţare pentru copil

Am făcut turnul după modelul lui David. Bugetul a sărit un pic de 80 de lei. Dacă aveam un fierăstrău bun, probabil nu mai dădeam bani pe tăiatul lemnelor la Leroy. Iulian a spumegat nițel la treaba asta, a cumpărat și un fierăstrău (parcă mai trebuia ceva tăiat, a tăiat, dar calculul nu era exact- alt motiv de dondăneală – mai bine îl cumpăram de-a gata). Am rămas și cu ceva lemne. 🙂

După o zi de asudat, cu o Loli plânsă că tati nu o lasă să vadă ce meșterește, voila turnul. Bucurie mare, uitat într-o clipită greutatea lucrului, privit cu admirație prințesa…din turn.

Spor la meșterit! Merită! Nu degeaba i se zice learning tower.

Materiale:

turn
Learning tower sau turn de învăţare pentru copil – fericire, prima probă
turn 2
Learning tower sau turn de învăţare pentru copil – tot fericire

Later edit:

Turnul a fost salvator, foarte util pentru a include copilul în diverse activități de gospodărie și nu numai. Acum la aproape 5 ani, turnul a redevenit taburet! I-am dat altă față, vopsit cu o vopsea pentru lemn, care nu miroase a diluant și are același rol. Ajută mândra să ajungă la blatul din bucătărie, la chiuvetă, frigider.

Learning tower sau turn de învăţare pentru copil – varianta după turn

Ce altceva am construit în casă, poți vedea aici la Diverse -DIY