Imagine
0

Mucenici, sfinţi…

Ăia 40, copti frumos în cuptor. Doar nu aveam de spus vreo pildă din biblie. De când am plecat de acasă nu prea îmi amintesc sărbătorile din calendar. Mama se încruntă de fiecare dată. Cu toate acestea, nu am uitat de sfinţi. Prima mea întâlnire cu mucenicii de pe-aici a fost dezastruoasă. Zeama lungă de nişte paste în formă de opt. Doamne, doamne. Acuma poate nu am mâncat făcuţi de cine trebuie. Sun pe mama: Auzi, tu ştii sfinţii care se fac aici? Râde de mine şi mă trimite la patiserie şi îmi zice: vezi că fac şi modelul moldovenesc. Bun, mi-a venit inima la loc. Şi mi-am promis: lasă că îmi suflec eu mânecile şi fac la anul o tavă plină. Zis şi făcut. Pun şi poză pe FB. Moda asta nouă de lăudărosenie on-line. Notez acolo la post: mucenici ca la mama acasă!

20130309_195853 20130309_200418

Na’ ghici acu’ comentarii?

– Eşti la Roman?

– Ai venit acasă?

Adică nu m-a crezut nimeni. Nu mai zic nimic, murmur pentru mine printre altele:  am pus şi eu mâna pe cratiţă şi făină la viaţa mea, da?. Hmmm!!

Următorul an: fac altă tavă, mă abţin să înştiinţez FB-ul şi duc la serviciu. Colegele mele nu mănâncă. Ca să vezi….lasă că mă umflu eu.

Anul ăsta: fac sfinţi pentru Loli. Iaca sfint.

20150309_064935

Nu sunt chiar pentru ea, am lasat-o să lingă, un pic, dintr-unul, de curiozitate. :))) Asistent de mare ajutor a fost tata, cu un ochi pe cameră (Loli m-a lăsat baltă pentru nani). Ffff multumit de rezultat. Ca să nu mai zic că sfinţii ca sfinţii, falafelul de casă l-a dat gata. :)))) Masterșefa scrie pe mine! Păzea!

DSC_0256 DSC_0258

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *