Parizer de casă fără gluten

Eu cu parizerul nu m-am împăcat niciodată. Nu am amintiri legate de parizerul bun mâncat în copilărie de la alimentară sau ceva de genul – ce bun parizer făcea mama sau bunica.
Acum încerc orice, sub formă comestibilă și cumva atrăgătoare, pentru Loli. Chiar parizer de casă! (I-am cumpărat cârnați fără gluten de la Lidl, sunt ocnă de sărați. Sunt cam așa – desperate time call for desperate food 🙂 )

Buuun! Am avut un pui, de fapt, cocoș de țară, din care am făcut supă. A ieșit foarte bună, numai că aveam prea multă carne, supa era prea groasa și cum Loli se strâmbă la carne, am zis să facem o parte, cumva, poate – poate înghite mai cu poftă.
Am dat din scroll în scroll peste rețeta Jamilei. Mi-a plăcut că o puteam adapta pentru Loli și ne-am pus pe treabă, acum vreo trei seri. Am început eu maclavaisul, l-a terminat Iulian. Eu am culcat mândra între timp, era obosită și miorlăită. Nu a vrut să gătească cu noi – ceea ce înseamnă că era obosită rău. De obicei, este foarte doritoare să bucătărească și nouă ne face plăcere. Îi place să curețe cățeii de ustroi, scoate foile uscate de la ceapă, mănâncă măslinele înainte de a le pune în salată, roade cartofii înainte de a-i pune la fiert …😊

Noi am făcut așa:
Aprox 300g carne fiartă (o aveam din supă, rețeta era cu carne crudă)
90 g pesmet fără gluten (trebuie pus mai puțin, se umflă și este greu de blenduit totul, se întărește)
70 ml ulei
3 ouă
Condimente (ce aveam prin dulap – verdețuri uscate și condiment pentru bruschete fără gluten – e bun în orice, trust me!
Usturoi vreo 3 căței mici
Măsline (ale noastre erau sărate, nu am pus sare deloc în compoziție din acest motiv)
Gogoșar roșu pentru culoare

Pasta obținută a fost pusă în folie alimentară, se modelează ușor prin rulare, apoi în folia de aluminiu. Am fiert cam 45 de minute. Uitat la fiert, mai exact, se trezise mândra și avea nevoie de mami, Iulian lucra ceva.

parizer-varianta-loli
A ieșit bun, nu foarte aspectuos. Nouă ne-a plăcut. Loli l-a gustat, a mâncat fix 2 guri apoi niu….😊

Poate tu ai mai mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *