Anul acesta nu am avut timp să facem un nou calendar de Advent. In urmă cu 2 ani ne-am întrecut pe noi înșine cu proiectul DIY → Calendar de Advent – un proiect distractiv de familie.

Așadar, ne place să facem proiecte inedite și, pentru că am vrut să facem numărătoarea până la Crăciun, să marcăm zilele cumva, chiar dacă nu am reușit de la începutul lui Decembrie, iată ce idee ne-a venit: un calendar de Advent prescurtat – 12 zile până la Crăciun.

Materiale:

  1. burlane hotă rămase de la renovare, tăiate felii. Am păstrat resturile de burlan în ideea de construi niște etajere drăguțe, dar nu am apucat și, pentru că ne tot loveam prin balcon de ele, eram pe punctul să le fac vânt pe ghenă. Numai că privindu-le mai bine, am zis să le mai dăm o șansă, să meșterim ceva din ele.
  2. hârtie colorată – verde – frunze, maro – scoarța, galben – steaua din vârf.
  3. post-it-uri pe care am scris mesaje și idei de activități pentru celebrarea fiecărei zi care ne aduce mai aproape de Crăciun.
  4. mici răsfățuri dulci.
  5. pungi pentru mesaje și răsfățuri.
  6. stickere colorate pentru numere.
  7. pistol de lipit pentru asambalarea calendarului.

Ideea calendarului – 12 zile până la Crăciun

Am vrut:

  • un calendar în formă de brad
  • ca fiecare zi (din cele 12 rămase) să vină cu un mesaj și un mic dulce – un ceva de gustat/ronțăit împreună, care să ne dea energie să rezistăm până la Crăciun. Vrem să mergem la bunici și sperăm să fim sănătoși pentru a facem acest drum, iar Loli să-l primească pe Moș în casa bunicilor.

Surpriza calendarului va fi următoarea: hârtia colorată folosită la construcția calendarului este subțire și copilul va trebui să spargă fiecare cerc ca să primească mesajul. Am vrut ceva distractiv, să fie cu ”mizerie”, să îi dea copilului ocazia să elibereze tensiuni și temeri și să facă loc unei noi zile, una mai aproape de ziua cea mare – ziua de Crăciun.

Mă gândesc pentru la anul, să refolosesc scheletul bradului și să lipesc pe cercuri fetru. Să fac un fel de blind search, în spatele cercului vor fi chestii de pipăit, ghicit, adică și mai senzorial, și mai distractiv. O idee bună, nu?

Bun, să vedem procesul de lucru:

12 zile până la Crăciun- burlane, primul montaj. A durat ceva tăiatul- de partea asta s-a ocupat Iulian.
”Colorăm bradul” lipind hârtia și potrivim numerele 🙂
Aproape gata! Urmează asambalarea finală, plus mesajele.
Display final – cu mesaje și ceva bun! Acuși începem numărătoarea! Vom descoperi ce avem pentru ziua respectivă plus…degustarea.

Sper să vă inspire Calendarul de Advent făcut de noi! Dacă totuși v-ați apucat din timp de Calendarul de Advent, iată idei de activități de la prietenii de la Viața după bebe → Activități advent de făcut până la Crăciun

Spor la joacă!

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru alte activități distractive acasă sau în deplasare, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului AICI, sau să vă abonați la newsletter.

Cartea mea – Ce vezi, copile? – poate fi un dar foarte frumos de Crăciun pentru voi sau pentru bunici, prieteni- fiind o carte de conectare în familie. Are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.