Din seria vacanțe în țară…în case de basm pentru minivacanțe în familie.
Prima vacanță de școlar a copilului a însemnat ”probarea” a două case de basm, una în zona Câmpulung Muscel şi a doua în Fundata. Cum pandemia a transformat minivacanța inter semestrială a Lolitei în 2 săptămâni, ne-am propus inițial să mergem în vizită la un prieten vechi în Italia. Însă timpurile sunt tulburi, copilul trebuia carantinat şi mult prea testat/chinuit pentru o călătorie abroad, așa că am păstrat planul pentru la vară.
Minivacanțe în familie
Ne-am făcut alt traseu de vacanță rapid. Am găsit 2 locații cu povești frumoase şi, cu ceva haine în geantă, ne-am pornit la drum.
Așadar, am împărțit vacanța în două, prima parte la Cottage Poe, situată în satul Poienarii de Muscel, la 7 km de Câmpulung Muscel şi a doua parte la Odăi din Plai.
La Cottage Poe am descoperit o casa veche de pe la 1800, dar și un mic aranjament de case de vacanță construit de o familie foarte ospitalieră. Detalii AICI.
Grădina mare a fost preferata Lolitei, iar patrupezii gazdei, Romeo şi pisoiul jucăuş al cărui nume nu mi-l amintesc, au fost partenerii perfecți de joacă.
Cât nu ne-am jucat prin curte, am explorat împrejurimile.
Obiective – zona Câmpulung Muscel
Castrul Roman Jidova – l-am văzut dimineața, imediat după deschidere. Domnul de acolo ne-a povestit tare frumos despre istoria locului şi despre descoperirile arheologice din zonă. Merită vizitat cu cei mici, pentru lecția de istorie în puține cuvinte, dar benefică. Veți fi impresionați (încă o dată) privind vestigiile și mărturiile arheologice de dotările construcțiilor romane și de nivelul trai în urmă cu secole. Makes you wonder…
Muzeul Automobilului Românesc – un muzeu în aer liber, dar și cu expunere la interior.
Nu veți regreta vizita la acest muzeu. Atât adulții cât și copiii se vor bucura de vizită, ca de un loc de joacă grozav. Singurul lucru pe care l-aș menționa ca downside este legat de praful gros de pe mașini. Dar înțeleg că au personal puțin, iar praful asigură, să zicem, aspectul de vintage. Accesul este gratuit, dar se pot face donații la finalul vizitei. După ce asculți și povestea locului de la fondatorul Muzeului, vei dori să reiei vizita ca să atribui, din nou, pentru momentele istorice ale automobilului românesc imagini și exponate. Am contribuit și noi cu o mică sumă la întreținerea muzeului, și da, este un ban bine ”cheltuit” pentru lecțiile copilului despre mașinile românești.
AICI este pagina de Facebook a muzeului, dați like și urmăriți-o. Muzeul are un rol important în cadrul comunității (online și offline) orașului Câmpulung Muscel.
Dealul Mățău și barajul Râușor
Am urcat și pe cel mai înalt deal din țară. Priveliștea a fost frumoasă, releurile mari din zonă nu prea ne-au încântat.
Imaginile de la baraj …minunate, mai puțin la bază, unde gunoaiele se scaldă în voie.
Ne-a prins bine aerul tare de la Cottage Poe. Am fost printre cei care au închis sezonul la aceasta locație. Pe timpul iernii complexul se închide pentru turişti, rămânând loc de retragere şi odihnă pentru familie. Primăvara, vara și până toamna târziu puteți să vă cazați şi să vă bucurați de loc.
După Poienarii de Muscel, ne-am continuat vacanța la Odăi din Plai, Fundata. Am schimbat aerul de la poalele muntelui cu cel aproape de vârf.
Foarte drăguță această ultimă locație de vacanță, cu ferestre mari, rotunde precum casele de hobbit. Un mix de tradiție și de basm – să zicem. Este o afacere de familie care merită încercată măcar pentru un weekend, dacă nu se poate mai mult. Copiilor le va surâde ideea de casă de poveste, iar cuplurile fără copii se vor bucura de partea de coziness și fairy tail getaway, for sure.
Un ochi mic pe postarea de atunci de pe Instagram, care cuprinde și imagini din căsuță→AICI
De obicei, atunci când plecăm la drum ne asigurăm că suntem echipați corespunzători, dar acum am fost cam subțirei la capitolul haine de munte. Am tremurat un pic în micile drumeții de pe lângă Odăi. Atenție, deci, la bagajul cu îmbrăcăminte.
Deci? Voi pe unde ați fost? Vrem să descoperim alte 2 case de basm pentru minivacanțe în familie.
Călătorii inspirate în 2022
Inspirație pentru excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului – Aici.
Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.
Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.
Cartea mea are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.