A trecut ceva vreme de când nu am lucrat vreun craft cu Loli. Anul acesta, până acum, a fost plin de evenimente, unele frumoase altele mai puțin, drept urmare, am cam rămas în urmă la capitolul crafturi, punem în practică multele noastre idei.
Dar iată că a sosit timpul pentru activități creative cu frunze colorate. Am cules de prin parc frunze la început de toamnă şi spre final…aşa pentru diversitate de nuanțe. Revin cu informații despre nuanțe, la sfârșitul articolului.

Crafturi de toamnă

Ce am făcut? Crafturi obișnuite, unele le-ați probat cu siguranță, însă cum viziunile sunt diferite şi cum fiecare preferă o anume cromatică, crafturile finale sunt surprinzătoare, unice pentru fiecare.
Bun,
  • Animale şi flori

NU necesită lipire (musai), pentru că poți folosi frunzele la următoarele crafturi. Doar te joci cu copilul, subtil punându-i la lucru imaginația şi creativitatea.
Ne-am amuzat copios cu ariciul, fluturele, curcanul înfoiat și bufnița. Un pic de muncă la bufniță am avut deoarece nu stăteau frunzele. Ochii (irisul, de fapt) sunt mici bucăți de plastilină.
Ariciul și curcanul înfoiat
Grămăjoara de frunze și modelul de floare. Florile nu au pasionat-o pe Loli. Ajungeam la același model, așa că am trecut repede la următoarele aranjamente.
Bufnița și fluturele
  • Ghirlande de frunze

Dacă vrei să enervezi copilul sau să-i pui răbdarea la încercare, iată o modalitate: să facă nod pentru fiecare frunză. Bine, poate să îi placă să înșire frunze. Loli după 5 frunze a capitulat, a zis că îmi dă frunze la mână, eu să fac nodurile pe sfoară.

A ieșit drăguță, am ancorat-o în sufragerie și când bate soarele se vede foarte frumos. Avem și niște clești cu ciuperci care completează frumos ansamblul.

  • Tablou cu frunze sau cosițe/coamă din frunze

Am făcut ședință foto cu mândra copilă și am printat o poză aleasă special pentru acest tablou. Cum imprimanta noastră e obosită și se mișcă greu, printul nu e extraordinar, dar tabloul a ieșit frumos, zicem noi. Cosițele colorate ale Lolitei dau bine.

Cerceii nu au rămas în tabloul final, coama bogată a ieșit!
  • Coroniță de toamnă

Bine că a venit coletul de la Decathlon și am avut material și pentru coronița de toamnă. Ne place modelul acesta de coroniță din hârtie de carton, din ambalaje. Prima dată când am descoperit potențialul hârtiei cartonate folosite la împachetat, a fost de Crăciunul trecut. Prima coronița din materialul acesta a ieșit grozavă →AICI

Work in progress
Coroniță de tomană asortată cu ciuperci roșii din lemn 🙂

Nuanțele frunzelor

Clorofila, pigmentul verde al frunzei, se sintetizează în frunză pe tot parcursul verii. Fotosinteză, știți voi..bucătăria plantei. Spre toamnă când plantele se pregătesc pentru iarnă, procesul de fabricare a clorofilei încetinește. Rămân „vizibili” acei pigmenti din frunză care au fost acoperiți de culoarea clorofilei. Adică: flavonoidele care dau culoarea galbenă, carotenoizi care dau nuanțe de portocaliu și antocianii care dau culoarea roșie până la violet închis. Amestecul exact al acestor compuși variază de la o planta la alta, prin urmare, gradul de culoare galbenă sau roșie -portocalie și movulie a frunzelor diferă.

Acum că ne-am lămurit și pe partea de colorit frunze, primele crafturi de toamnă pe care le-am patentat și cu care ne mândrim au fost făcute în urmă cu 2 ani. Ideile faine de atunci, pentru inspirație →AICI.

Spor la realizat crafturi de toamnă!

Avem nevoie de alte idei de activități, așa că nu vă sfiiți, primim cu drag ponturi pentru activități creative cu frunze colorate.

AICI este pagina de facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii. 

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.