Carantina  a avut părți rele și părți bune. Am avut momente în care nu ne puteam organiza să facem mare lucru și perioade foarte pline, creative. Iată cele 4 cele mai bune idei de arts&crafts din carantină, martie – aprilie 2020.

Am prins, după cum știți  martie, sărbătorile de Paști în carantină. Pentru toți a fost și perioada disperată, cu zile însorite și cu miros de flori, fix aia, când copiii trebuiau distrați, ținuți în casă și te făceai cal năzdravan și dansator performant ca timpul să nu treacă doar cu vreun tantrum.

Pentru noi nu găsirea unor activități de entertainment și educative a fost greu de găsit, ci aerul și joaca într-un spațiu natural a fost greu de replicat între 4 pereți. Știți cum te strânge casa când ai chef de ieșit la soare. Tare rău!

Ne-am descurcat, totuși.

Cele mai reușite art&craft din perioada de carantină acestea au fost:

Cofraje de oua

–  link AICI  – avem, de fapt, 4 idei de reciclat cofrajele, dar 3 sunt the best of the best.

  1. Pentru că a fost aproape de sărbătorile pascale – am făcut niște suporturi haioase pentru ouă.
  2. Cum măștile sunt la mare căutare când ai idei de joacă în casă, am confecționat și niște măști tare drăguțe.
  3.  Fluturii sunt pentru orice sezon, așa că după ce ați făcut măști, dintr-un cofraj vă rămâne și material pentru fluturi colorați.
Detalii pentru fiecare artcraft – găsiți în link-ul pus mai sus.
  • Creioane cerate – tablouri pentru camera copilului sau orice loc din casă

– artă cu bucăți de creioane cerate. – link AICI. Veți vedea că mai avem niște idei acolo, și acelea vor fi pe placul vostru, vă asigur. Ne-au ieșit niște tablouri frumoase și am inspirat prietenii care, apoi, ne-au trimis imagini cu lucrările lor și mai creative. Ne-am bucurat mult!

Tablou – Buchet cu garoafe
  • Scoici

– Art&craft cu scoici link AICI. Am lucrat un borcan decorativ și un tablou de care suntem foarte mândre. 

Ideile sunt tare ușor de implementat cu câteva scoici și alte câteva ingrediente simple de prin casă.

Atmosfera de vacanță s-a simțit mai bine acasă, de când cu lumina difuză din borcan și tabloul cu scoici :)))
  • Aripi de zână

Ei bine, aripile sunt artistice prin  simplitatea lucrului. Nu le-am pus într-un articol dedicat, avem mai jos explicațiile. Ideea este că putem îmbunătăți aripile cu desene, cu frunze, cu ce vreți. Atunci, fiind în carantină, nu am avut flori și frunze naturale, dar poți să faci din decupaje. Loli a vrut aripi simple, transparente și tatăl ei așa i-a făcut.

Spor la meșterit! Spor la joacă!

#vacanțăplăcută #însiguranță

AICI este pagina de facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri AICI poți să vezi ce jocuri inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

ps. Vă mai spun doar că inspirația m-a lovit ceva vreme în urmă și am pus pe hârtie o poveste pentru copii și părinți. O carte precum un album de amintiri, pentru momentele de liniște și conectare în familie.

Vă las book-trailerul –  aici. Dacă o veți citi, se găsește AICI, să îmi dați de veste. Pe pagina blogului, în partea dreaptă este un banner drăguț, ce vă direcționează către site-ul editurii, în caz că v-am făcut curioși.