Știm că e greu să stăm în casă. Știm, de asemenea, că statul între pereți are și părți bune. Printre bucurii, nervi și crize avem și rezoluții la dospit (ca la final de an, acum e pentru final de pandemie). Vom ieși din carantină mai plini la kg, la suflet și capitolul lecții învățate.

Ce facem cu sărbătorile, vă întrebați? Am fi cheltuit o mulțime de bani pe diverse decorațiuni și am fi împănat casa cu ele. Nu ăsta era răspunsul.  Sărbătorim, ăsta era!

Cum? Ne facem decorațiuni în casă, vorbim cu ai noștri la telefon și le arătăm ce pricepuți am devenit într-ale ornatului și gătitului. La noi așa e.

Bun, am făcut din cofraje de 6 ouă – suporturi pentru ouăle înroșite, un fluture simpatic și măști simpatice.

Dintr-un cofraj de 10 ouă am vrut să facem o activitate de matematică, însă dispoziția mândrei a deturnat ideea. Nu voia să numere morcovi și să facă niște socoteli simple ca aici.

Ce am făcut? O inimă cu mici trandafiri sclipicioși, să ne amintim că, pe lângă supărări și nervi, inimile ne aparțin. Am vrut să iasă tablou, până la urmă am decupat și atârnat așa ca decorațiune pe o laterală a bibliotecii ei.

Acum, iată găinile fancy. Am decupat cofrajele de 6 ouă din care am confecționat 2 suporturi de ouă și 2 măști.

  • Suporturi ouă înroșite
Suporturi în lucru, măștile la fel!
Final! Ouă de Paști – vopsite natural cu coji de ceapă roșie
  • Fluture simpatic
fluture în lucru
etapa de decorare
dispaly final, lângă tabloul din resturi de creioane cerate
  • Măști de carnaval – o pereche ca să nu fie cu plictis!
mască!

  • Inima din trandafiri sclipicioși, iată mai jos.
inima noastră 🙂

Cartonul de la ouă se taie greu. Aici puteți ajuta copilul. Am fi vrut să facem și niște flori dar cartonul nostru verde (rămas) nu se colorează frumos (culorile ies terne) cu ce avem noi acasă. Merg acrilice și noi avem doar acuarele. Încercăm poate la anul.

Spor la treabă!

Și dacă aveți alte idei, le așteptăm cu drag în comentarii!

#Stămacasă – ne distrăm!

Pentru noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.