Vara avem parte de zile caniculare. Am putea spune că ne-am obișnuit, deși ne este greu să stăm în casă, așteptând să treacă arșița zilei pentru a putea relua activitățile noastre uzuale. Ieșitul în parc, de exemplu.

Am strâns în acest articol câteva dintre activitățile făcute de noi, nu neapărat vara, dar care se potrivesc pentru zilele când stăm ascunși de soarele arzător. Ideea este să nu abuzăm de ecrane și să petrecem timp de calitate în familie.

Să începem,

  • Crafturi cu scoici și tablouri de vară

În carantina de anul trecut am pus în practică câteva idei drăguțe de lucru manual cu scoici și melci. Cu siguranță aveți câteva exemplare rătăcite, ce provin dintr-una din vacanțele la mare sau poate că le-ați păstrat pe cele pe care tocmai le-ați savurat la masă (după ce le-ați spălat un pic, evident).

Primele două imagini prezintă încercările noastre de tablouri pentru camera copilului sau pentru un prieten.

 

Mai puteți face pe lângă tablouri (cu temă marină, tablouri cu fluturi și flori) și borcane decorative pentru un ambient nou în cameră sau balcon. Iată mai multe detalii ↦AICI

   

Tot la categoria tablouri care să ne amintească de vară, de vacanța mare, am reușit să realizăm un tablou maritim cu lemn reciclat. În loc de lemn reciclat puteți folosi crenguțe mai groase, căzute de prin parc. Iată idee ↦AICI

Puteți să aduceți în casă și florile preferate. Nu într-o fotografie, ci într-un tablou deosebit. Noi am adus florile de magnolie în casă, ca să ne amintim cât de mult iubim primăvara, cum simțim bucuria și înviorarea după lunile de iarnă. Iată↦AICI.

  • Jucării de pluș DIY

Fiica mea are un dulap de plușuri, dar tot îți dorește că fabricăm plușuri noi. Pe ideea de reciclare, refolosire materiale de prin casă pentru jucării noi, am construit  o girafă, o carcatiță, un șoricel și un iepure. Veți vedea că am evoluat ca tehnică de lucru, de la ultimii enumerați până la girafă.

  

Girafa – iată cât de drăguță este ↦AICI

Caracatița – nu necesită multă pregătire, doar un pic de ordine prin dulapul de haine al copilului, apoi în 10 minute e gata, iată ↦AICI

Șoricei și iepuri din șosete care au rămas mici ↦AICI

  • Obiecte pentru calmare și relaxare

Rețeta pentru borcanul de calmare ↦AICI.

   

  • Felicitări, diverse art&craft-uri din piese de puzzle

Cu siguranță aveți cutii de puzzle-uri care nu mai prezintă interes pentru copil. O parte puteți să le donați, iar ce vă rămâne și nu poate fi dat mai departe, din motiv de piese lipsă sau rătăcite, pot fi folosite pentru creații inedite – mici tablouri, felicitări pentru diverse ocazii. Puteți dezvolta mai mult ideea noastră de ↦AICI.

  • Creații colorate din creioane cerate

Aveți cu siguranță prin casă creioane cerate întregi sau bucăți de creioane rămase după episoadele de desenat intens ale copilului. Pentru că unele sunt atât de tocite și nu mai pot fi folosite, nu le aruncați. Păstrați-le pentru proiecte creative colorate. Nouă ne-au ieșit niște tablouri reușite. Iată↦AICI un model frumos, celelalte modele le-ați regăsit în unul din link – urile de mai sunt, la 3 idei de crafturi DIY- ușor de pus în practică cu copilul.

Spor la lucru!

Vrem să ne inspirăm și noi de la voi, așa că primim idei de activități pentru petrecerea timpului liber pe vreme de caniculă.

Recomandări de carte, povești pentru copii și părinți, găsiți la secțiunea – Recenzie carte.

Pe lângă citit, micile proiecte DIY, ne și jucăm–idei găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI