Bunicii Lolitei stau la casă, în oraș. Am pus mai jos o selecție scurtă cu 6 idei de activități pentru vacanța de vară la bunici.
Așadar, luna trecută am ajuns la casa bunicilor cu mașina plină și în afară de cărți, jucării nu am pus în bagaj. Am uitat și… nu am uitat. Nu am avut loc în bagaj, așa că ”am uitat”. Ne-am gândit că lipsa jucăriilor de acasă o va inspira pe fata mea (împreună cu noi și bunicii) să caute noi idei de joacă într-o curte plină de lucruri, pe care nu le are acasă.
Conectare cu natura
-
Imprimeuri naturale
-
Forme naturale
-
Proiect de amenajare grădină
- Imprimeurile naturale s-au transformat în mici obiecte decorative pentru curtea bunicilor. Am vrut să obținem niște pietre frumoase cu urme naturale, poate un fel de fosile, dar elementele folosite nu s-au desprins, așa că le-am lăsat lipite. Sunt frumoase și așa.
Forme naturale – aici faci vânătoare de melci, pietre, frunze, semințe, flori, orice e natural de prin curtea bunicilor și le etalezi, observi cu copilul. Micile descoperiri vor face activitatea pe placul lui. Dacă știi și curiozități despre ce ai etalat frumos, atunci l-ai cucerit, ești hero no 1.
Un colț de grădină special pentru bunici – despre proiectul nostru de amenajare grădină am povestit pe larg AICI. Sper să vă inspire.
Piese de muzeu
-
”Comori” din magazia bunicului – scule și obiecte vechi dar care au încă un folos
Tot la categoria Piese de muzeu punem și cărțile vechi, reviste vechi și cele de pe vremea noastră (vă arătăm doar ce ne-a impresionat cel mai mult, avem multe exemple, numai că nu vrem să umplem cu poze acest articol). Ideea pe care vreau să o transmit este: faceți istoria cărților preferate din biblioteca voastră din copilărie, prezentați copiilor amintiri legate de ele și astfel cultivați, încă un pic, dragostea pentru citit și pentru a păstra cărțile ca pe comori de preț (indiferent cât sunt de depreciate, ”obosite” de la citit).
Am găsit la bunici, așa cum vă spuneam mai sus, o revistă drăguță, o revistă școală extrem de educativă despre regulile de circulație, din anul 1987. Cu excepția formulărilor specifice vremii (pionieri, șoimi, tovarăși – pentru care am făcut un upgrade conform vremurilor noastre, atunci când citeam copilului), revista ne-a plăcut mult.
Concluzie: Vacanța la bunici nu are nevoie de pregătiri speciale. Lăsați-vă conduși de inspirația de moment și de ”comorile” din casa, curtea, șopronul bunicilor. Așteptăm lista voastră cu 6 idei de activități pentru vacanța de vară la bunici!
Spor la joacă! Vacanță plăcută!
AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri – AICI poți să vezi ce inventăm sau ce meșterim.
Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.
Cartea mea, în caz că vreți să găsiți capitolul prieteni, joc și joacă are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI, în cazul în care v-am făcut curioși.
Chiar bune ideile voastre. Ne gândim serios să călătorim mai light. Ultima vizită la bunici s-a lăsat cu un troller plin cu haine și 3 genți cu jucării….
Mulțumim, noi am avut bagaj mult- gen rafturi, niște electrocasnice pe care le-am dus la bunici și chiar nu am avut spațiu suficient pentru jucării. Ne-am descurcat, se pare.