Cineva m-a întrebat zilele trecute ce părere am despre atmosfera din Instanbul. Răspunsul meu a fost următorul: 7 zile cu familia în Istanbul nu sunt suficiente pentru a descoperi cu adevărat atmosfera unui oraș cu o populație cât toți cetățenii României la un loc. Însă descoperirea ritmului, aromelor, nuanțelor unui loc nu depind doar de densitatea locuitorilor pe metru pătrat. Experiențele avute, locurile văzute, oamenii cu care ne-am intersectat construiesc amintiri care definesc modul cum am simțit un loc.

Am descoperit un oraș colorat, un mix de oriental și european, un oraș în care copiii sunt priviți cu dragoste, un loc cu miresme, arome, atracții turistice și obiceiuri interesante.

Ca sfat: planul de călătorie să includă și un mic research al zonei, al principalelor obiective care (atentie!)să satisfacă nevoile tuturor participanților la călătorie. Lăsați-vă purtați de vibe-ul zonei dar fiți precauți, mergeți în ritmul vostru oferindu-vă astfel răgaz să savurați pe îndelete lucrurile care vă fac plăcere.

Am explorat Istanbulul pe timp de ploaie, dar și pe vreme bună. Am mâncat cot la cot cu localnicii, am luat masa și în locuri turistice. Am vizitat obiective încărcate cu istorie dar și locuri de joacă. Am alocat timp și atracții pentru fiecare membru al familiei.

Despre mini vacanța noastră în Istanbul am scris pe bucăți. Mai jos, pun la un loc cele două părți cu mici highlights despre cuprins.

  • La pas prin Istanbul, partea I – pe lângă obiectivele vizitate, am pus și câteva recomandări pentru o vacanță liniștită în familie. Link – → AICI.

  • La pas prin Istanbul, partea a IIa – continuă povestea descoperirii orașului, unor locuri care ne-au adus zâmbetul pe buze, cu degustări și spectacole, cu croaziera pe Bosfor și alte mici revelații legate acest oraș. Link-ul este AICI.

 

Așadar,

Inspirație să aveți după povestea vacanței noastre, plus un ban pus deoparte pentru  călătoriile viitoare.

Călătorii pline de descoperiri!

Inspirație pentru excursii scurte și călătorii de durată avem la secțiunea → Călătorii. Nu uitați că vă așteptăm cu noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram – acolo pun poze mai multe și filmulețe faine.

Dacă vă este mai ușor pe mail, vă invităm să vă înscrieți la newsletter.

Dacă vrei să vezi/vedeți ce ne place să citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, iar pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Cartea mea (care nu e musai despre călătorii) are book-trailerul – AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.