Activitate despre primăvară pentru de 3-5 ani

Zilele astea m-am gândit la o activitate despre primăvară care să încorporeze mai multe elemente:

  1. Să fie cu numere
  2. Să fie cu artcraft
  3. Să aibă o poveste ce anticipează fenomene naturale, biologice și să fie cumva de sezon, cu tot cu ninsoarea de afară.

Activitate despre primăvară 3-5 ani – introducere în joc

Povestea este simplă, fără explicații științifice dificile.

Iată un fel de schiță, tu o poți spune și mai bine, cu siguranță:

Primăvara, după ce zăpada s-a topit, afară este mult mai cald, soarele pare că are forță mai multă. Se întâmplă ca primăvara ploaia să umezească pământul des, lucru la fel de bun precum căldura soarelui. Plantele revin la viață după cele câteva luni de iarnă. Copacii înfloresc și înfrunzesc, plantele cu flori apar și ele. Cum? Semințele au stat ferite de iarnă în pământ, apoi pe măsură ce pământul s-a încălzit, au încolțit. Plantele din ghiveci se bucură și ele de venirea primăverii, unele înfloresc, la altele apar frunzulițe noi și le putem muta în balcon.

Activitate despre primăvară 3-5 ani – etape

Numerele și numărătoarea o faceți cum vreți, indiferent de modul cum porniți povestea. Nu ai nevoie de multe elemente, doar cât să pornești povestea și să poți duce firul ei logic.

   

Dacă dorești să dai poveștii și partea de activitate practica, de experimentare a creșterii plantelor, poți pune la încolțit semințe (alege ceva care nu necesită condiții speciale, să încolțească repede și să puteți observa procesul de creștere). Partea aceasta se potrivește mai mult copiilor de peste 4 ani.

 

Activitate despre primăvară 3-5 ani -materiale necesare

Iată de ce ai nevoie:

  • hârtie colorată care să marcheze culoarea elementelor naturii, respectiv etapele poveștii
  • plastilină
  • materiale artcraft librărie sau coli spumă colorată și decupați voi norii, florile, soarele
  • un suport pentru poveste – tabla din spumă sau material de izolat (noi suntem în proces de renovare, am folosit un rest de polistiren)
  • semințe – am folosit niște semințe de bostan, nu contează felul lor, semințele sunt doar pentru a sublinia ideea cum apar plantele, de încolțire/germinare a semințelor.

Spor la joacă și povestit despre primăvară!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *