A doua zi de stat acasă la noi nu a decurs bine. Mândra mea a avut diverse stări și a stat mai mult supărată. Ce să facem să îmbunătățim treburile, pentru că după o astfel de zi, nu cred că eram în stare de încă una. Așa că am căutat niște idei de pictat cum îi place ei și să facem un ceva care să ne aducă și ceva achiziții după pictură.

Am găsit ideea de recunoaștere a literelor prin asocierea cu amprente haioase făcute cu mândra.

Alfabetul – în amprente haioase

Este o activitate de creație și de exersare multiple abilități. Șiiii, vă garantez, după ce vede copilul ce artă îi iese din mâini, plângerile despre plictis, nu mai pot, nu mai vreau – nu exista! Nici nu e nevoie să dați alfabetul gata într-o zi.

Noi am făcut la alegere literele. Am ales varianta pentru modelul obiect/animal care începe cu litera pe care vrem să o reținem și vizualizăm, și ne-am pus pe treabă.

Așadar,

Organizare:

  • Suport de lucru – hârtie simplă sau cu model – am ales cu model, vrem să asamblăm desenele într-un alfabetar pe care să se uite la nevoie și să recapituleaze alfabetul, totodată să-și admire opera.
  • Culori pentru pictat cu mâna – să fie safe pentru piele
  • Am avut la dispoziție un borcan cu apa și un prosop mic de la un alt joc al ei. Nu s-a spălat după fiecare desen. Nu vă faceți griji, culorile ies la șters imediat de pe mână și de pe materiale prin spălare.
  • Pensule de grosimi diferite
  • Carioci
  • Am făcut împreună lista cu ce animal/obiect funny putem desena
  • Ne-am inspirat de pe Pinterest, am dat search așa și voila ce idei –  link

Ce vedeți mai jos am făcut de pe la un 10 dimineața, cu pauze de pus rufe, stat pe balcon, admirat operele etc. Înainte să se culce de prânz a vrut să mai facem o literă.

Merge încercat alfabetul amprente haioase.

Iată poze:

Curcubeu!

Măr și melc

Porc
Ș
Un șoarece mov!
Și A. parcă așa începe alfabetul 🙂
O albină drăguță!
Ce o fi?
oac- oac
Display pentru contemplare. După ce și-a admirat opera a vrut să continue lucrul
Gât luuung
Dna Girafă!
eeeeheee, urmează ceva
Un elefant drăguț, un pui mic – a decretat Loli
O zebră nițel pătată

Spor!

#Stămacasă – învățăm și ne distrăm!
Dacă nu ați văzut și celelalte jocuri pentru recunoașterea literelor cu care încă ne facem de lucru,  iată linkuri– aici și aici

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Pentru noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog.

Later edit: Alfabetarul e gata, i-am făcut un filmuleț simpatic. Sper să vă placă!