Am avut o cutie cu ceaiuri mai speciale. Plicul de ceai era pus într-un alt plic și pentru că plicurile erau așa simpatice, nu m-am îndurat să le arunc. M-am gândit că îmi vine sigur o idee de făcut ceva cu/pentru mândră.
Alfabet senzorial
Așadar, am pus pe hârtie ce să pun în plic pentru fiecare literă. Las lista și pentru voi, o puteți completa. Chiar vă invit să îmi dați idei, ca să pot adăuga și alte lucruri pe partea de senzorial.
Nu am ținut neapărat să pun ă, î, ț. Am căutat să asociez, de exemplu – A – alună, sărată (alunele pot fi consumate și așa – pentru exemplificare am cumpărat prăjite și sărate, sămânță – doar așa se înmulțesc. O succesiune logică și de ajutor.
Pe lângă litera și lucrurile ce încep cu ea, am pus și litere mici de lemn (sunt la librărie – secțiunea artcrafts), care pot fi aliniate pe o ață, au gaură prevăzută de producător – ca un fel de ghirlandă, undeva în camera copilului. Ce am pus cu bold – am folosit pentru a umple plicul.
Lista:
Fata mea a vrut să încerce mai multe plicuri, pentru început. Ideea jocului este să descopere în fiecare zi un plic și să completăm recunoașterea cu ce avem prin casă – dacă vede în jur ceva care începe cu litera respectivă sau afară, în drum spre grădiniță, magazin poate vede, de ex., un număr de mașină ce include litera din ziua respectivă etc. Plus, pot fi pregătite în avans fișe cu litera, pentru exersarea grafică.
Dacă nu ați văzut și celălalt joc lucrat de noi și cu care încă ne facem de lucru, iată link – aici.
Spor la joacă!
Avem nevoie de idei pentru jocuri făcute în casă, așa că nu vă sfiiți, primim cu drag ponturi.
AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.
Când nu ne jucăm, citim! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.
4 comentarii