Am fost la Miniteatru în Amfitreatru. O ieșire pe care am așteptat-o cu dor. Loli iubește teatrul, are piese preferate și ne amintim cu drag despre toate ieșirile și experiențele în/din lumea teatrului, din weekend sau din timpul săptămânii.

Ultima oară am fost la teatru prin februarie la Pantalone în Lună. Ne-a prins izolarea și nu am apucat să vă povestim despre piesă. O vom face, în curând.

Teatru – în program

Weekend-ul trecut a început cu următorul plan: mergem cochete la teatru, apoi după un scurt popas la bunici, luăm munții la pas. Să respirăm aer curat și să ne bucurăm de ce ne oferă natura.

Amintiri într-o valiză

Piesa de weekend-ul trecut a fost „Amintiri într-o valiză”, o piesă de teatru pentru copiii de până în 6 ani, dar care poate fi urmărită cu succes și de cei peste 5 ani, precum Loli, din 2 motive:

  • Un spectacol nonverbal este recepționat diferit de fiecare dintre noi, în funcție de contextul personal. La noi contextul era plecarea în excursie. Orice excursie vine cu trăiri noi, amintiri și emoții noi. Prin urmare, ne-a pregătit!
  • Un joc fără cuvinte ajută copiii să recunoască și să exprime emoții mai bine decât am face-o în 20 de fraze. Pregătirea pentru jocul nonverbal al piesei, înainte de începerea spectacolului, nu necesită skills-uri aparte din partea părinților. Doar stați cuminți lângă ei și bucurați-vă de trăirile lor. Copiii înregistrează lucrurile în felul lor și ați fi surprinși de ceea ce văd sau aud ei. Așteptați impresiile lor, așa veți ști.

Ne-a plăcut mult jocul actriței, dar și conceptul piesei. A fost liniștitor și emoționant în același timp.

Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens.

Ne-a plăcut atmosfera colorată și organizarea riguroasă, dar calmă, fără agitație. Trăim vremuri ciudate, sensibile și grele și nu am perceput nimic apăsător. Până la urmă trăim momentul cum putem mai bine, ne bucurăm de ceea ce putem face și de ceea ce ne oferă arta.

Nu ratați restul spectacolelor. Detalii despre stagiunea VăraTic – Miniteatru în Amfiteatru și programul lunii iulie pe www.teatrulioncreanga.ro
Atenție!
Locurile sunt limitate, iar biletele sunt disponibile online, pe www.entertix.ro sau www.myticket.ro.
Accesul în Amfiteatru se face doar cu respectarea Regulamentului. Consultați documentul aici 👉 bit.ly/3dTBGJW

Vacanță plăcută!

Dacă vreți să vedeți cum ne distrăm noi, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog/, sau să vă abonați la newsletter.

Cartea mea (da, am scris una!) are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.

Am pus  și pe pagina blogului – în partea dreaptă (de pe desktop se vede), pe telefon mergi cu scroll în jos, este undeva sub secțiunea comentarii  – un banner drăguț, care vă direcționează către site-ul editurii (în cazul în care v-am făcut curioși).