Știți feed-urile acelea pline cu farfurii savuroase, de pe Facebook sau Instagram? Ce face izolarea din noi, pentru că zilnic am privit vreo pâine cu semințe, alta cu maia, vreun cozonac, vreo pască cu ciocolată sau fără blat gros de pâine, apoi vreun ceva mai sofisticat cu creveți, scoici.

Pandemia a scos bucătarii din noi la iveală, clar! Am și salivat pe alocuri, recunosc. După 2 luni de mâncat din congelator, sub forma unor mâncăruri mai puțin pretențioase, gustoase, de altfel (am avut ceva carne de vițel), am anunțat soțul că vreau și eu niște fructe de mare. A cumpărat, exact! Ce să faci – nevasta are idei, el e pofticios, numai cântarul nu e bucuros. Nu am vestit lumea întreagă ce bine au mers scoicile cu usturoi și verdețuri proaspete. Nici că Loli a descoperit că sunt comestibile, așa un pic.

Daaar, ce credeți că am făcut cu midiile și niște scoici Venus (așa cred că se numesc, dacă nu am pierdut și bruma de cunoștințe despre speciile de scoici) după ce le-am mâncat cu spor carnea unsă bine de sos? Le-am spălat și ne-am pus pe treabă.
Voila, idei de art&craft cu scoici

1. Borcan decorativ cu tematică marină

Cum am făcut:
  • Pe post de nisip am pus un strat de mălai și un strat de griș
  • Am adăugat câteva scoici, un pompom pe post de arici de mare și o candelă, ca o lumânare mică rotundă, cu baterie.
  • Sfoară – cu ea am înfășurat gura borcanului, am făcut un fel de agățătoare în caz că vrem să-l atârnăm ca pe un felinar.
Durata maximă de lucru – sub 10 minute. Cu tot cu adunatul materialelor, vărsat pe lângă borcan mălai și griș și strânsul de după, 20 de minute tops.
l-am ajutat pe tati să aibă inspirație la serviciu :))
Ne place mult borcanul, ne delectăm cu el în fiecare seară!

2. Tablou surpriză – se închide cu capac!

Foarte de efect, nimic complicat. Când am cumpărat folii protectoare de sticlă pentru telefon, au venit în niște cutii/casete din carton tare. 3 am avut. Așa m-am încurcat de ele prin casă în nehotărârea le arunc/ori ba că, acum vreo câteva luni am aruncat 2, am păstrat doar una. Aveam așa mixt feelings, puteam face multe cu ele, numai că e plină casa de nimicuri pe care le țin în ideea că voi face ceva cu ele.

Bun, iată idee: un fluture și o floare.
  • Lipici, sclipici și un melc mic pentru mijlocul florii de prin punguța cu melci de hăt – hăt când eram holtei și am fost la mare fără accesoriul miaunat, mâncător de nisip (de nu am mai călcat marea nici până acum când a făcut 6 ani). Bine, a văzut marea dar nu am staționat într-o vacanță cu plajă zi de zi etc.
work in progress
aproape gata
Display final! Frumos, nu?

3. Și pentru că eram în toiul creației, am încropit și un tablou marin cu nisip de griș, alge, o țestoasă și un pește cu ochi de plastic.

Tablou marin
Vrem să continuăm, deoarece avem o sticlă tuciurie de la berea de săptămâna trecută și vrem ceva extra mega frumos să lucrăm cu sfoară și scoici. Any ideas?

Până atunci, voi ce reciclați? Ce creați?

În așteptarea ideilor voastre,

Spor la joacă!

#stămîncăaproapedecasă #nejucăm #citim

AICI este pagina de facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri AICI poți să vezi ce jocuri inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

ps. Vă mai spun doar că inspirația m-a lovit ceva vreme în urmă și am pus pe hârtie o poveste pentru copii și părinți. O carte precum un album de amintiri, pentru momentele de liniște și conectare în familie.

Vă las book-trailerul –  aici. Dacă o veți citi, se găsește AICI, să îmi dați de veste. Pe pagina blogului, în partea dreaptă este un banner drăguț, ce vă direcționează către site-ul editurii, în caz că v-am făcut curioși.