Când am devenit părinți ne-am lovit de multe necunoscute. Ne-am documentat, am aplicat (cu stângăcie, la inceput) ce-am descoperit, ne-am descurcat cumva până a început moața să fie tot mai prezentă. Și tot așa…
Copilul între timp a crescut, nevoile lui au crescut în același timp. Ne bazăm pe intuiție, pe instinctul de părinți și pe experiența specialiștilor. E bine de știut că cineva s-a gândit la strategii ușor aplicabile pentru situații care ne dau bătăi de cap (în sensul de reacții, atitudini, acțiuni).
Cât am fost profesor am spus că meserie mai grea ca asta nu există. Este grea, dar și frumoasă în același timp. Ajungi la partea frumoasă când capeți experiență și dorești schimbare. Inveți cum să faci schimbarea, o aplici și dă roade (de cele mai multe ori).
Când am ajuns la catedră eram precum mielul înainte de tăiere. Pedagogia învechită și insuficient predată în facultate nu se potrivea cu realitatea din școală. Mi-ar fi fost de folos ceea ce se întâmplă acum.
Pe Oana Moraru am auzit-o vorbind acum vreo 2 ani, și, tot atunci am auzit de ferestrele de oportunitate. Sună pompos, însă e logic pe măsură ce ți se descifreaza asta. Fiecare perioadă de dezvoltare este importantă, lucru care mi s-a conturat și mai bine din momentul în care a început copilul terapia și am lucrat mai mult anumite nevoi legate de cogniție, abilități.
Trucuri și strategii pe care să le practici cu copilul tău, cu „copiii tăi” de la școală, în primii ani, 0-6 ani, le poți învața, dacă simți că nu deții resursele necesare. O poți face concret, folosind exemple, la Atelierul aplicat pentru părinți și învățători, Copiii sub 6 ani, Anii de grație susținut de Oana Moraru.
Pe 26 martie, Oana își propune ca fiecare participant să plece acasă cu:
7 scenarii diferite, pentru cele 7 zile ale săptămânii
• Informații documentate științific despre cele mai importante pietre de hotar în dezvoltarea preșcolarului;
• Tehnici de conștientizare a obiectivelor pentru fiecare interval de vârstă care marchează un salt cognitiv, fizic sau emoțional;
• Strategii, jocuri și activități pentru stimularea inteligențelor, a atitudinii față de învățare și a operațiilor gândirii;
• Modalități specifice de a coopera cu cel mic, de a regla comportamentele nedorite și a le întări pe cele pozitive;
• Setul de 7 scenarii zilnice pentru stimularea tuturor ariilor de dezvoltare hotărâtoare pentru succesul școlar de mai târziu.
Fiecare participant va primi suportul de curs ce conține toate informațiile, grafice și orare posibile ale activităților cu copiii – atât pentru educatoare, cât și pentru părinți.
Atelierul durează aproximativ 8 ore, în prețul atelierului sunt incluse masa de prânz, pauzele de cafea și suportul de curs. Ultima parte a atelierului este alocată întrebărilor participanților – cazurilor concrete ale participanților.
Înscrierile se fac la adresa de e-mail voceaparintilor@gmail.com. Dacă vă organizați ca grup, doriți să participați împreună cu partenerul, sunteți cadre didactice, puteți beneficia de reducere, detalii în plus găsiți aici.
Calendarul evenimentelor pentru București și restul țării poate fi consultat aici.
Un comentariu