Loli a dansat pe orice ritm înainte de a merge singură, fără a fi susținută. Se bălăngănea la marginea patului, dădea din mâini cu gura până la urechi. Mă bucur că iubește muzica. Se vede bucurie pe chipul ei când aude o melodie care îi face plăcere.

Acum o săptămână Loli a fost invitată la un atelier de educație muzicală de la MiMa Muzica. A fost distractiv pentru amândouă. :)))

Am simțit muzica și ne-am jucat cu instrumentele muzicale și a fost ca-n filmul Sunetul muzicii. Vedeți în poze fericirea de pe chipul ei.

Iată și câteva detalii:

MiMa Muzica s-a născut din nevoia unei educații muzicale de calitate, adaptată diferitelor categorii de vârstă și sensibilități umane. O atenție particulară este acordată educației muzicale timpurii pentru că suntem convinși că muzica este cel mai adecvat mediu de exprimare și dezvoltare afectivă și emoțională.

Deși MiMa Muzica este nouă, fondatorii și trainerii au funcționat timp de mai mulți ani sub numele de Dalcroze România, extinderea curriculei și a paletei de cursuri a dus la o nouă denumire, aceea de MiMa Muzica.

MiMa Muzica își propune prin fiecare dintre atelierele muzicale pe care le organizează să îi apropie pe cei mici de muzica clasică. Realitatea extraordinară a educației muzicale este aceea de a forma ascultători de clasic făcând apel la o pedagogie adaptată diferitelor vârste.

Repertoriul este preponderent alcătuit din muzică clasică, dar conține și cântece de leagăn, piese din folclor sau folclorul copiilor care sunt necesare pentru a le da acestora o perspectivă mai largă în formarea simțului muzical.

MiMa Muzica și trainerii săi sunt printre puținii care fac acest lucru în România, publicul meloman fiind în mare parte format din copii care au luat lecții de pian, vioară etc, au detestat în copilărie calvarul studiului sec din care nu înțelegeau nimic, dar erau puși să exerseze degetele pe claviatură și să memoreze portative întregi. Cu timpul, amintirea a șters orele de chin și a rămas muzica, dar nu mulți dintre ei o și înteleg, chiar maturi fiind.

Metodele propuse au o strânsă legătură cu joaca, amuzamentul, mișcarea.

MiMa Muzica, de azi, dă startul, 2 octombrie, cursurilor și atelierelor de educație muzicală ideale pentru bebeluși, copii, părinți și bunici:

  • „Ateliere de sunet și culoare”
  • „Descoperă marii compozitori „
  • „Ateliere de inițiere muzicală pentru viitoare mămici”
  •  „Povestea sunetelor”
  • „Când sunetele vorbesc”
  • ”Când pianul spune o poveste”
  • „Când pianul spune o poveste”
  •  „Când pianul spune o poveste”

Programul complet al cursurilor, detalii despre vârsta recomandată pentru fiecare, detalii privind înscrierea găsești pe site-ul www.mimamuzica.ro.

Scopul acestor ateliere este să trezească în copii capacitatea de ascultare, finețea urechii muzicale, a auzului interior, capacitatea de reacție și imaginare a muzicii pe care o ascultă sau o creează și să îl pregătească pentru studiul muzicii într-un mod complex, antrenând inteligențele multiple.

Muzica este balsam pentru oricine, nu are restricții ca vârstă și nu trebuie să ai talent (voce sau să știi vreun instrument) ca să o simți.

Dacă ajungeți cu copilul la cursuri, să nu ratați sala de joacă, acolo voia Loli să ne mutăm definitiv.