Cartea Lolitei, Atinge copacul fermecat, primită în dar de la prietena noastră Cătălina, este într-adevăr magică, m-am bucurat mult și eu de ea. Este o carte cum nu am avut în copilărie, cu spiritul acela de orice este posibil doar dacă crezi și dacă o primeam la 4, 6, 12, 13 ani tot aşa de magică mi se părea.

Este o poveste neîncărcată, fără personaje. Rolul cel mai mare îl are cititorul.

Ce face cartea? Te invită să faci ceva, să o scrii poate? Este o invitație la joacă, așadar cartea te invită să te joci cu filele ei. Cu fiecare pagină descoperi ceva şi foarte interesant este că fiecare pagină, cu ajutorul tău, cu puterea magiei tale, face altceva. Ca să înțelegem, da: puterile magice sunt ale celui care mânuieşte cartea, cartea e doar asistenta magicianului. Începe să se potrivească vârstei Lolitei și o ținem la îndemână. Ne jucăm cu ea, studiem coperta, amintim termenul de carte, ce sunt paginile etc.

Loli iubeşte (linge) cărţile, filă cu filă. Totodată, mănâncă și vreun colţ dacă o scapi din ochi. Şi o aud cum molfăie şi zic: dă-mi şi mie, după care întinde limba, ca pe o tavă. Goală!!!După care…râde!!! De puține ori mi-a ieșit schema.

Pe lângă surpriza fiecărei pagini, rezultat al acţiunii de pipăire (dezvoltarea simțului tactil), zguduire (cauză-efect, ring a bell) se învaţă şi succesiunea anotimpurilor. Vârsta recomandată este de 4-6 ani. Dar merge și după un an. Depinde de copil, cred.

Credința în ceva magic se pierde în jurul vârstei de 6 ani, numai că ideea de te juca cu magia face din această carte un bestseller. Eu am mai mulți ani și tot pot să trec peste faptul că nu am nicio putere, și ador această carte. Mă face să mă simt de poveste.

Aici e un video delicios (nu e cu Loli) despre cum să mânuiești cartea.

Iată și magiciana Loli  :)))

carte copii
Atinge copacul fermecat – dau pagină cu pagină, povestea o las pe mai târziu :))))

 

Cărți despre care am scris și pe care le-am citit cu plăcerea alături de copil, găsiți aici la secțiunea Recenzie carte copii