Bagajul de călătorie pentru exersarea artei, distracției și diverselor pasiuni în vacanța de primăvară, un pic din cea de Paști și de ziua Lolitei a fost aprobat și parafat de mândră. La nimic nu facem rabat în materie de materiale de joc, știm cu toții cum e când ai de mers multișor și copilul vrea să coboare fix când nu ai unde opri pentru joacă. O parte din materiale sunt și pentru când stăm pe loc și are chef să fie ocupată cu desenatul.

Urmează o lună de drumuri și cum vom avea 2-3 ore de mers cu mașina zilnic, am întocmit un bagaj – kit (de supravietuire) de animat copilul cât nu doarme în scaunul de mașină.

Bun, pentru că nu avem măsuță pentru scaunul de mașină și ca să nu cumva(citire de la tati) să facem dezastru în mașină, am cumpărat o tăviță de la Ikea. O vom folosi pentru activități în mașina și pentru luat masa pe unde vom apuca, gen picnic etc.

Așadar, bagajul de călătorie:

  • Cărți de citit – o selecție dintre cele mai citite cărți de la începutul anului, plus ce am cumpărat și nu i le-am arătat înainte de plecare
  • Carduri distractive – pentru jocul de tipul I spy de la Jucării educaționale – Lucruri care și cele de desenat/exersat contururi și găsit culorile, cu carioaca care se șterge – wipe and clean
Jucării educaționale
Jucării educaționale – Lucruri care
bagajul de călătorie
Forme și culori – wipe and clean
  • Carduri pentru creat povești  – Ikea și cele de la Ed. Gama – după cum se vede în poză – cu rutine și emoții – să ne ajute la conectare după drumuri lungi.
bagaj de vacanță
carduri pentru storytelling
  • bețe din astea de la Mega – Mega Posticks – avem câteva, să facem construcții pe drum
  • creioane mici și mari, vom avea și cretă pentru când staționăm
  • Caiete de activități – Usborne
bagaj de vacanță
caiete de activități Usborne
bagaj de vacanță
Carte de activități Ikea
  • Tableta de desenat cu creion wipe and clean
bagaj de vacanță
tableta pentru desenat cu creion scrie și șterge
  • Carte cu stickere și litere – Girasol
bagaj de călătorie
litere și stickere
  • Caiete de desenat doar cu apă – am un recipient mic pentru dat analize la laborator, cred că îl vom folosi pentru picătura de apă de care avem nevoie să umezim pensula
caiete pentru desen

Adăugăm  la toate acestea plastilina, figurinele ce alcătuiesc o familie de la Lidl. Și, da, vom avea și tableta cu o selecție de desene – Curiosul George, 1001 Dalmațieni și jocuri puzzle pentru 4+.

Acum să nu crezi că vom desena tot drumul sau spune povești după cardurile din dotare. Vom căsca gura pe geam, cânta, gâdili, miauna, asculta muzică la radio, vom face ce ne trece prin cap dacă asta înseamnă să alungăm plictisul. Cu siguranță, vom avea multe distracții de moment.

Povestim când vom avea răgaz pe unde mergem. Pentru inspirație dacă vrei să vezi ce am văzut pe drum, în posturi mai scurte, urmărește pagina de fb –https://www.facebook.com/unsoideblog/