Când ai multe banane coapte, iar ritmul de mâncat pus pe slow, faci banana bread fără gluten sau pâine cu banane.

Noi nu suntem amatori de astfel de inginerii culinare, ne place pâinea adevărată. Desertul la noi nu e cu pâine în denumire:))

Cum nu mă lăsa inima să arunc bananele din frigider, am zis să încercăm rețeta. Am ales-o pe cea a Jamilei. Nu am avut toate ingredientele ca în rețetă (ceva obișnuit la noi, deoarece ne apucă subit gătitul de chestii dulci), am adaptat rețeta.

Rețeta banana bread fără gluten:

  • Unt clarificat – 60 g
  • Unt de cocos – 40g
  • Făina fără gluten Pauly pentru pâine – 260g ( nu am făcut neapărat pentru mândra, altă făina nu aveam în casă)

Restul cantitățitilor le-am pus cu +/- la gramaj:

  • Zahar-  60g, bananele erau mega dulci, plus ciocolata
  • Oua – 2 buc
  • Banane medii – 4 bucăți
  • Nuci Pecan – 2 mâini zdrobite cu podul palmei
  • Ciocolată -100g
  • Sare
  • Praf de copt
  • Fără vanilie

A crescut frumos, gustoasă, pufoasă cum spune şi Jamila. Nu am fost aşa încrezătoare în făina noastră, se pare că mixul fără gluten a fost bun.

fără gluten
Banana bread fără gluten

Poftă bună! Pentru alte rețete fără gluten intră aici.