Când mândra lui fată e bolnavă, tati ar face orice să o înveselească, să scape de mucii nesuferiți și starea de agitație. Îi coace și brioșe cu făină de migdale și vișine! (da, știu, lucky me)

Mixurile și făinurile fără gluten folosite până acum au reușit să ne strice cheful de gătit (am avut puține succese). Acum am zis, după un pic de pauză și dispoziția mucioasă a Lolitei, să încercăm făina de cocos și cea de migdale.

La brioșele astea Iulian a folosit făina de migdale. Ce am făcut din făina de cocos vă spun într-un viitor post. Să găsesc pozele și rețeta.

Așadar, Loli s-a trezit cu muci în weekend, miorlau în sus, miorlau în jos, foarte demanding și nehotărâtă la cine să stea în brațe. Când l-a eliberat pe tati, a bucătărit.

Rețeta a găsit-o aici. A respectat-o în mare parte. Nu aveam pudră de vanilie, a adăugat vișine (dezghețate de la congelator).

Prin urmare, iată cum am procedat noi:

  • o cană și jumătate făină de migdale (cana noastră a fost mai mult înspre o ceașcă mare de cafea ca dimensiune, se pare că a fost ok)
  • 3 ouă – se bate albușul separat până devine spumă tare, încorporarea restului de ingrediente a făcut-o ca la un pandișpan
  • un sfert de cană ulei măsline
  • 3 linguri miere
  • scorțișoară după gust
  • jumătate linguriță praf de copt
  • vișine 
  • un praf de sare

Sunt bune, aromate, cresc frumos, 8 la număr, cantitate suficientă cum nu avem o mâncăcioasă în casă. Asta în sensul că cineva va trebui să le mănânce și suntem la perioada cu numărat caloriile.

Iată-le:

brioșe
Brioșe cu făină de migdale și vișine

Loli a fost încântată la vederea lor, numai că i-a trecut repede. Doar a mâncat un colț dintr-una, a scormonit după vișine în alta, a făcut un joc din părțile pe care le-a sfărâmat fără să îngurgiteze.

Rețeta merită încercată!

Succes! Ce meșterim prin bucătărie vedeți pentru inspirație aici.