Zilele astea ne-am delectat cu noua apariție a editurii Frontiera.

„Cartea omuleților” de Mircea Stanciu și ilustrată frumos de Ștefan Georgescu invită cititorii mici și mari la joc. Invitația la jocul omuleților o face autorul în primele pagini ale cărții.

O idee pe care o îmbrățișăm tare! Autorul de carte, cel care ne încântă cu poveștile și scriitura lui, vrea să ne cunoască! În cazul de față, pentru că suntem mulți și de multe feluri, a „creionat” mai multe portrete de omuleți, toți fictivi, dar posibili, cum ar fi: băiețelul care râde-ntruna, fetița călătoare, băiatul care înflorește tot ce povestește, fetița care cântă și dansează etc.

Introducere carte

În care dintre omuleți ne recunoaștem mai bine? De care suntem mai apropiați? Cum suntem noi, la urma urmei, și ce nume nou de personaj am putea inventa, ca să ni se potrivească?

Fiica mea nu poate cuprinde încă ”omul” în totalitatea sa. ”Omuleți” îi sună mai bine, mai aproape de inima ei, dar ea e încă, în mod categoric, leagată de ce este: O fetiță! Totuși ne regăsim în dans, la cântec, la tot ce a pus autorul în carte ca trăsături, nu doar pentru fete, ci și pentru băieți…, dar, aceasta este o altă poveste.

Cartea omuleților celebrează diversitatea. Suntem diferiți, avem însușiri și puteri diferite și este minunat. Echilibrul întregii lumi se bazează pe diferențele dintre noi. Diferențele care ne apropie, deși cuvântul spune fix opusul, totuși, se pare că, ne sudează mai bine în univers.

Omuleți – cine ești?

Puteți completa și chestionarul de la finalul cărții, de fapt, o invitație de prietenie din partea autorului. Îmi place tare ultima întrebare, care ne ajută să privim în noi, să ne cunoaștem, să ne descoperim. Nu o spun, vă las pe voi să vedeți care e, după ce citiți. Când veți răspunde, veți zâmbi, veți simți mulțumire! Suntem OAMENI!

Spor la citit!

Aaa, vești bune de la prietenii de la editură – în perioada 19-30 aprilie, aveți o reducere de 25% la toate cărțile Frontiera, folosind codul primavara25.

Pe lângă citit, ne ocupăm și de mici proiecte DIY. Ce meșterim și ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.