În urmă cu doi ani ne pregăteam de Crăciun cu stickere, cu cărți de colorat și lecturi ușoare. Anul trecut, mândra a fost mult mai pregătită pentru a sărbători Crăciunul, ba chiar am făcut și niște mici proiecte simpatice: felicitări – link aici și un calendar de Advent frumos tare – iată link aici.
Anul acesta ”cititul” Lolitei este la un nivel foarte ridicat. Ea spune că citește, eu nu o contrazic, va învăța să citească cu adevărat în curând, momentan îi citesc eu și nu pot spune că îmi displace. Retrăiesc copilăria prin cărțile de povești ale Lolitei și bine îmi face.
Și ca să nu lungim vorba prea mult, iată ultimele titluri din biblioteca noastră pentru pregătirea cum se cuvine a Crăciunului. Ce am citit de curând, tot pentru Crăciun, vedeți voi la secțiunea Recenzie carte copii.
Povești de iarnă. Povești de citit în așteptarea Crăciunului
Toate titlurile recomandate în acest articol sunt de la Editura Univers Encicopedic Junior, intrați pe site-ul lor să vedeți ce mai au, deoarece zilele astea au reduceri și multe vor fi out of stock. Așadar, iată ce citim noi și ne place mult:
-
Dorința de Crăciun
O poveste de Crăciun cu o mulțime de scrisorele – Julia Boehme, Stefanie Dahle – este despre un raton pe nume Emil, iubitor de muzică și scriitor de mesaje pentru Moș Crăciun, tot timpul anului. Ca să fie sigur că Moșul nu va uita de darul lui, desigur. Emil își dorește acum un gramofon. Despre gramofon știe de la bunica și îi scrie lui Moș Crăciun dorința lui. Oare îl va primi? Vă spun doar atât: e cu final fericit!
-
Cel mai frumos Crăciun – Michael Engler, Martina Matos
O poveste cu o familie săracă de șoricei și o prea vestită și mult așteptată mătușă. Un întreg oraș de șoricei va petrece un Crăciun de poveste fără cea care a pus pe roate petrecerea, dar care, fără să vrea, i-a adunat la un loc să sărbătorească cu adevărat Crăciunul.
-
Sub steaua magică a Crăciunului – Annette Moser, Polona Lovsin
Veverița Lisa, șoricica Mia, vrăbiuța Cipi, iepurașul Paulică au propriile idei despre sărbătorirea Crăciunului. Atunci când pe cer strălucește Steaua Crăciunului care îi aduce pe toți la un loc, ei înțeleg adevărata semnificație a Crăciunului.
-
Cel mai frumos cadou din lume – Mark Sperring, Lucy Fleming
Da, v-ați dat seama, este despre cel mai frumos cadou pe care îl poate cineva avea – prietenii. Un cadou rătăcit, sub bradul lui Esme și Urs, îi va conduce spre cei doi, după puțină aventură, la Iepurica poznașă. Moș Crăciun chiar este ingenios, știe să facă livrări speciale, când vine vorba de cadouri. Sună bine, nu?
-
Căldura prieteniei – Ellen DeLange și Jaqueline Molnar
Nu-i așa că ne pare rău când se topește omul de zăpadă? Ne bucurăm de primăvară, dar nu vrem să rămânem fără omul de zăpadă construit cu mult drag și trudă, cu obrajii arși de frig, dar cu inima caldă. Ei bine, aici e povestea unui om de zăpadă înfrigurat, care va fi învelit de animalele pădurii și se va juca cu ele până vine primăvara. Dispare și prietenia odată cu el? Nuuuuu deoarece ”omul de zăpadă se află peste tot. În fiecare floare, în fiecare frunză și în inima fiecăruia dintre noi”.
-
Mănușa piedută. O poveste de iarnă – Veltman Uitgevers, Sharon Harmer
O poveste amuzantă despre un tăietor de lemne care își pierde mănușa și animalele care o găsesc. Tăietorul se întoarce după mănușă, cățelul său sperie animalele care s-au încălzit în ea. Numai că se întâmplă ca tăietorul de lemne să ia mănușa dar să uite altceva? ”Oare ce a rămas acolo în zăpadă?”
Până se decide Loli care e povestea favorita, nu-i așa că v-am inspirat? Pe site-ul editurii găsiți și alte titluri cu povești simpatice. Să ne faceți voi recomandări de acum.
Spor la citit!
Dacă vrei să vezi ce alte cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.
Pentru noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog.
Un comentariu