Și anul acesta Moș Crăciun va veni cu tolba plină cu cărți pentru Loli. Pe lângă vreo jucărie, cadourile de sub brad vor fi cu titluri noi de cărți.

Momentul de lectură este unul dintre momentele noastre de conectare, iar poveștile vechi sau noi sunt liantul nostru după o zi bună sau nu foarte bună.

Dacă vreți să îi faceți Moșului munca mai ușoară, atunci iată câteva recomandări de titluri. Primim și noi idei pentru lista noastră de cărți de pus sub brad.

Cărți de pus sub brad – recomandările noastre

Să începem,

De la Editura Frontiera aveți de unde alege după nevoile cititorilor mici și mari din familie, dar și pentru pasionații de povești cu ilustrație deosebită.

  • Albinele

Enciclopedie gigantică de la Editura Frontiera – ideală pentru micii naturaliști – am vorbit despre frumusețea cărții AICI.

  • Marea întrebare

O carte care te provoacă să răspunzi la ceea mai grea, dar și ușoară întrebare a fiecăruia dintre noi. Vedeți voi despre ce este vorba AICI.

  • Roșcata-ca-Arama și cei șapte șoricari

Poveștile clasice nu par a fi clasice, ci foarte contemporane și potrivite oricărui timp. Cel puțin așa ni s-a părut nouă. Reeditarea șoricarilor Ninei Cassian o să vă placă mult și o să vă ducă cu gândul la copilărie. Veți fi mic din nou lângă copilul vostru, detalii AICI.

  • O sută de ani în casa noastră

Poveste unei familii moscovite, urmărită de-a lungul a patru generații. O poveste despre bucurii și tristețe, despre dragoste și concepții de viață pe timp de pace și război, cu întreg bagajul de emoții, bine transpus în text și imagini. Impresiile noastre AICI.

  • Lista celorlalte povești care ne-au plăcut de această editură, iat-o AICI. Vedeți ce vi se potrivește și dați de veste lui Moș Crăciun.

Am pus la un loc pe la începutul toamnei poveștile verii 2021. Sunt multe povești acolo, de la 4 la 7 ani. Fiecare ne-a adus bucurie, poate vă vor bucura și pe voi. Le găsiți AICI.

Povești online

Pentru că vremurile sunt destul de dificile, mulți dintre noi am căutat și ne-am folosit de sursele și resursele potrivite din punct de vedere educațional pentru copiii nostri. În perioadele de online, ne-am axat mult pe materialele online. O resursă educativă a fost platforma educațională Twinkl. Noi am testat majoritatea poveștilor și am pus impresiile noastre despre Poveștile Twinkl Originals – AICI. Așadar, iată există și variante de povești online, de unde puteți alege, pe categorii de vârstă.

Bun, fata mea nu e pregătită să renunțe la poveștile ei mai vechi. Deoarece biblioteca a devenit cam neîncăpătoare, i-am propus să doneze câteva titluri sau să le împrumute, însă răspunsul a fost: vreau să le citesc eu! Acum că a început să învețe alfabetul, nu pot să nu fiu de acord cu dorința ei. Prin urmare, îndesăm cât putem în bibliotecă și așteptăm tura de citit a Lolitei, iar cărțile începutului de an 2021 le puteți vedea AICI.

Să vină Moșul cu desaga plină de cărți… vă doresc!

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru alte activități distractive acasă sau în deplasare, iată aici secțiunea cu activități pentru dezvoltarea de abilități practice.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blogului AICI, sau să vă abonați la newsletter.

Cartea mea – Ce vezi, copile? – poate fi un dar foarte frumos de Crăciun pentru voi sau pentru bunici, prieteni – fiind o carte de conectare în familie. Are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.