Ce poți face cu o chitara veche? Să vedem…decor DIY pentru camera copilului.
Chitara pe care am transformat-o, în cel mai recent proiect DIY de familie, este o chitara veche pentru copii. Un instrument pentru primele lecții, de dimensiuni mici ca să poată fi ținută de mânuțe de meloman.

Un pic de istorie…

O am de când eram de vârsta Lolitei, am zdrăngănit-o mult în copilărie, dar n-am învățat să cânt la chitară din varii motive. Am crezut că fiică-mea va fi mult mai pasionată de muzică, adică de învățarea unui instrument, dar încă nu am ajuns la momentul acela. Vedem pe parcurs.
Chitara avea aspect vintage, am încercat să o „restaurăm” lăcuind-o, înlocuind corzile vechi rupte cu corzi noi, dar pentru că nu am reușit să înlocuim o piesă care acorda coarda subțire, am decis să o transformăm.

Inspirație…

Ne-am documentat un pic să vedem ce putem face, cum putem să o punem în valoare, având în vedere că e mică și nu ai mult material de lucru. Am găsit niște idei foarte bune pe Pinterest pe care le-am adaptat pentru materialul nostru.
Ne-am sfătuit (în plen familial) asupra design-ului și decorațiunilor, apoi am stabilit să facem din chitară un obiect de decor  pentru a crea un altfel de ambient în camera Lolitei.

Procedeul pe etape

Așadar, meșterii casei a purces la:
  • Decupat partea superioară
  • Vopsit interiorul. Inițial am vrut să păstrăm aspectul de lemn lăcuit pentru interior, dar am renunțat la idee, deoarece albul se potrivea mult mai bine cu viziunea noastră.
  • Atașat o poliță oblică.
  • Inserat banda de led. Aici am avut 2 variante, prima cu o bandă de led subțire, dar care a fost foarte greu de montat și nu prea se vedea grozav și acumulatorul țiuia, de aveai impresia că ai tensiune și trebuie să-ți iei pastila. Am cumpărat o bandă nouă de leduri, cu mai multe culori și telecomandă(fericirea fetei!).

Etape de lucru în imagini

chitara Diana – Reghin 1980 și ceva
varianta nr. 1
varianta nr. 2 și finală!
Fata mea și-a dorit de mai demult plante mici, de care să aibă grijă. Cum pe mama ei (da …eu, biologul care nu se omoară după plantele în ghiveci) nu o pasionează udatul plantelor de apartament atunci când copilul uită, am hotărât să cumpărăm cactuși mici. Nu sunt pretențioşi, deci sunt perfecți pentru noi și pentru polița aranjamentului nostru.

Ansamblul final

Iată și un scurt filmuleț cu luminile. Nouă ne place ce a ieșit, iar atmosfera creată este perfectă pentru serile chill în familie sau doar …pentru amuzamentul copilului.

Spor la bricolat!

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru alte activități de DIY și joacă în familie, dați o raită pe aici.

Când nu suntem implicați în proiecte de DIY, citim, așa că vezi ce ne-a plăcut ca lectură în ultimul timp la secțiunea Recenzie carte.

Totodată, vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului AICI, sau să vă abonați la newsletter.

Cartea mea – Ce vezi, copile? – poate fi un dar foarte frumos de Dragobete pentru voi sau pentru bunici, prieteni – fiind o carte de conectare în familie. Are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI.