Aseară mă plimbam pe lângă blatul de bucătărie, cu gândul la ce să mâncăm light, de seară, să placă și copilului. Bine, nu avem noi bucătărie cât un bulevard, foiala mea avea drept scop inventarul lucrurilor de pus pe masă pentru un fel simplu de gustare/cină. Ce să fie? Lipii aromate cu caș și ceapă verde!

NU a ieșit pe minim de calorii, dar a ieșit bun, colorat și după așa gustare/cină a mers ca unsă plimbarea cu trotineta prin parc. Prin urmare, am consumat ceva calorii.

Ingrediente

Așadar,

  1. o lipie uscată, mușcată de fiică-mea – se observă dinții, nu râdeți prea tare, rezultatul este aspectuos și cu rozătura fiică-mii;
  2. o bucățică de caș – deloc sărat, de la bunici, am avut felii la congelator, acum am folosit un rest rămas prin frigider, de zilele trecute;
  3. 2 fire de ceapă verde;
  4.  2 ouă;
  5.  câteva linguri de suc de roșii.

Proces tehnic

Apoi,

  • Am tăiat lipia cu grijă, pe din două, pe lung, că mă știu maestră la retezat propriile burice și am obținut 2 mici blaturi, să zicem așa;
  • Am întins sucul de roșii, dacă aveți un bulion de casă mai gros, merge și acela;
  • Cașul l-am ras și întins pe lungimea blaturilor;
  • Ceapa verde am tăiat-o cum am putut;
  • Am bătut ouăle cu ceapa și am întins amestecul frumos peste caș.

Rezultat

Am dat la cuptor și când fost gata, voila – lipii aromate cu caș și ceapă verde, cu model ondulat pe margine.

se observă urmele de șoarece Loli 🙂

Urmează platingul:

cu ..Poftă bună!

Vedeți, e simplu? Ingrediente simple, cantități minime și ai un platou frumos, pentru 3 personae cu fâșii din 2 lipii aromate cu ceapă verde (de fapt…una singură pe din 2).

Dacă aveți rețete din astea la foc rapid, le primesc cu drag.

Spor la gătit!

Rețete încercate, treburi de bucătărie am pentru inspirație la Povești din bucătărie.

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități, jocuri  – AICI poți să vezi ce inventăm sau ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim.. și invers! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Cartea mea, în caz că vreți să găsiți capitolul prieteni, joc și joacă are book-trailerul –  AICI. Dacă o veți citi, să îmi dați de veste. Se găsește AICI, în cazul în care v-am făcut curioși.