Cele mai apreciate 5 activități pentru recunoașterea literelor, din ultimele 2 luni, sunt cele care au provocat copilul să lege mai multe jocuri sau să aibă elemente de joc preferate precum apa, lanterna, capace, elemente de senzorial precum semințe, arome de gustat sau mirosit.

Așadar,

Topul activităților pentru recunoașterea literelor este:

  • Alfabetul senzorial

Am pus în plicuri litere din lemn, semințe, condimente, mirodenii, felii de fructe uscate diverse chestii pe care copilul să le pipăie, guste, să le ducă la nas și să fie stimulat senzitiv. Nu este un joc care se poate lucra tot dintr-o dată, presărați activitatea pe zile.

Ideea jocului este să descopere în fiecare zi un plic aromat sau cu ceva de mestecat din el, apoi să se completeze recunoașterea literelor și cu ce altceva avem prin casă, la îndemână.  Plus, pot fi pregătite în avans fișe cu litera, pentru exersarea grafică.

Link- ul AICI, aveți și lista cu ce am folosit noi pentru joc ca materiale de joc.

  • Pescuiește literele!

O activitate care necesită altă cotrobăială prin dulapul de bucătărie după paste alfabet, un castron de salată și niște linguri cu coada lungă.

Pe lângă exersarea alfabetului, copilul exersează:
– atenția și concentrarea – e greu să scoți doar o singură literă
– motricitatea fină și grosieră
– coordonarea mână – ochi

Link-ul AICI, vă doresc spor la pescuit!

  • Alfabetul în amprente haioase

Este o activitate pe care o puteți desfășura pe zile, produsul final obținut – un alfabetar frumos, pe care îl puteți folosi și cu alte ocazii. Aveți nevoie de  culori pentru pictura cu degetele și mult chef de joacă. Noi am făcut și un mic filmuleț, veți vedea cât de frumos au ieșit literele că veți face amprente și voi, vă asigur. Chiar dacă copilul știe deja alfabetul, așa doar de… distracție!

Iată link AICI, să ne arătați și nouă lucrările voastre!

  • Capace de sticlă și litere

La această activitate aveți 5 idei de jocuri pentru recunoașterea literelor. Pregătirea activității va fi pe placul copilului, o puteți pune ca activitate separată. Implicarea copilului în pregătiri va crește apetitul pentru ceea ce urmează, credeți-mă.

Iată link-ul – AICI.  Așadar, nu aruncați capacele de la sticlele de apă.

  • Detectivul literelor 

Activitatea de detectivi a fost neașteptată pentru copil, i-a plăcut foarte mult jocul cu lanterna. Aveți nevoie de o coală mai mare de hârtie sau un carton mai mare pe care aruncați litere, o lanternă și gata jocul.

Am avut în lucru și 2 alfabetare cumpărate, elefănței alfabet de la Educlass, o mulțime de fișe cu alfabetul de colorat, de scris, de descoperit literele, însă cele enumerate mai sus au fost preferatele.
Am făcut recapitulare, ca înainte de vacanță. Pandemia ne-a fost și de ajutor. A scos la iveală creativitatea din noi, chiar dacă am avut momente grele și foarte grele.

Spor la joacă!

#vinevacanța #recapitulare #nejucăm #învățăm

Avem nevoie de idei pentru jocuri făcute în casă, cu toate că se apropie vacanța, așa că nu vă sfiiți, primim cu drag ponturi. Orice vi de pare distractiv și presupune exersarea unor abilități, chiar merită dat mai departe.

AICI este pagina de Facebook a blogului, acolo vezi când public lucruri care mi se par interesante și te-ar putea prinde și pe tine. Sau te poți abona la newsletter. Dacă ești în căutare de idei de activități AICI poți să vezi ce meșterim.

Când nu ne jucăm, citim! Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii

La final, vă mai spun doar că inspirația m-a lovit ceva vreme în urmă și am pus pe hârtie o poveste pentru copii și părinți. O carte precum un album de amintiri, pentru momentele de liniște și conectare în familie.

Vă las book-trailerul –  aici. Dacă o veți citi, se găsește AICI, să îmi dați de veste. Pe pagina blogului, în partea dreaptă este un banner drăguț, ce vă direcționează către site-ul editurii, în caz că v-am făcut curioși.