Dacă voi și copiii din dotare (cu regim fără gluten și lapte) sunteți fan clătite, iată o rețetă simplă, cu făină de orez și lapte vegetal.
Eu nu am timp de bucătărit, Loli nu are răbdare să stea să terminăm, până la ultimul ingredient, mâncarea sau ceva-ul care durează mai mult de 30′, așa că face mamaia (când vine în vizită). Mamaia s-a specializat în clătite fără gluten pentru nepoată.
Prin urmare:
Rețeta pentru vreo 10 clătite:
– 3 ouă se bat bine cu un praf de sare, o lingură de zahăr
– 200 g făină de orez – adaugi sau nu în funcție de consistență
– o lingură de ulei
– lapte vegetal cât să obții consistența unei smântâni lichide
Tigaia încinsă și spor la clătite!
Calde sunt minunate. E bine să faci cantitatea care știi că se mănâncă imediat, deoarece se întăresc un pic dacă le lași câteva ore și nu mai au aceeași frăgezime.
Dacă ești în căutare de rețete fără gluten, lapte, unt, atunci vizitează secțiunea de Povești din bucătărie.
Ies fragede si ca sa le pastrezi asa decoperi trucuri pe drum :)) Au fost primele mele clatite..! Si sunt delicioase, faina de orez prezinta o alta consistenta. Multumesc pentru sfaturi! Salutari din BCN, Cezar
Cu drag!