Sar peste introducere deoarece mă grăbesc. Doarme Loli și dacă face ochi s-a terminat cu butonatul. De fapt, vrea și ea la taste și de la butonat tastatura cu pasiune, suferă până și masa de birou. Așadar, trec la subiect: Cookies din făină de orez și fructe, fără gluten.
Aveam făină de orez și idei zero, la fel și timp. După o plimbare până la Ploiești, a luat-o mama și mi-a adus-o înapoi deoarece nici ea nu a avut timp de gătit, mi-am suflecat eu mânecile și după ce a adormit acum două seri moața, m-am pus pe treabă. Rețeta originală e aici, eu am dublat și potrivit cantități, am folosit ce-am avut la îndemână.
Rețeta pentru din făină de orez și fructe, fără gluten:
– 500 g făină de orez fără gluten
– 160 g ulei
– 140 g zahăr ( cred că se poate folosi un înlocuitor, pentru bebeluși și toddleri sunt destule variante; nu aveam la îndemână, Loli mai mănâncă chestii cu zahăr, nu ne ferim de el, la ea se adună calorii)
– 4 ouă
– merișoare, dar merge orice fruct uscat/ ciocolata și ce altceva preferați
Se amestecă toate, aluatul obținut se rulează într-un baton, în folie alimentară, după care se dă la frigider 30′.
Apoi se taie felii, cam de un deget, se pun la cuptor, în 15-20 minute au fost gata.
Am făcut cookies și biscuiți. Forma de cookies, turtită mi-a plăcut mie (don’t ask, așa sunt eu).
Simplu! Pentru a își păstra frăgezimea, deoarece se usucă repede și devin cam tari, pot fi puși în borcan ( cookie jar) sau cutie de biscuiți. Țin vreo 2-3 zile așa..
Cookies din făină de orez și fructe, fără gluten, pot fi luate la pachet pentru parc, pentru drumeții scurte. Dacă vrei să știi ce am bucătărit fără gluten și vrei un pic de inspirație, trage un ochi aici -unde găsești mai multe rețete. – Povești din bucătărie