Primăvara anului 2018 ne-a prins pe meleaguri portogaleze. Ne plac călătoriile de primăvară. Turismul este la un nivel moderat prin toate orașele lumii și poți explora fără înghesuială, în ritmul propriu atracțiile zonei alese pentru vacanță.

Aprilie 2018 a fost dedicat Portugaliei. Nu am avut multe zile la dispoziție, așa că am explorat Lisabona și Porto.

Pentru că cele două sunt la distanță apreciabilă în km, am călătorit cu trenul. Am vrut să avem și experiența aceasta cu mândra copilă, am mers cu trenuri de mare viteză și a fost interesant.

3 zile am explorat Lisabona și a fost suficient să localizăm, vizităm locurile frumoase și cu încărcătură istorică. Povestea despre Lisabona iată aici → Lisabona 3 zile, cu copil cu tot!

Secvențe – locuri, experiențe

Chiar mă gândeam azi – ce mult s-a schimbat și vremea în ultimii ani. Atunci am plecat din București pe o vreme aproape de vară. În Portugalia am reluat primăvara, acolo copacii erau încă înfloriți și vremea era răcoroasă și bună. Anul trecut, 2020, luna aprilie am petrecut-o în casă, și nu prea am simțit ieșirea din iarnă, primele semne ale primăverii le-am privit și adulmecat de la geam, fiind lock-down. Anul acesta așa s-a lăsat așteptată primăvara, abia așteptam să văd mugurii verzi și copacii albi de flori.

Lumea clar s-a schimbat din cauza pandemiei, și, sper să revenim, în curând, la un ritm care să ne elibereze de toată presiunea și neliniștea bolii mondiale.

Despre Porto și lucrurile faine pe care le-am descoperit în acest oraș – iată → Porto în 2 zile jumătate, cu copil cu tot.

La un moment dat am făcut un fel de rezumat al motivelor pentru care punem bani la ciorap ca să plecăm pe coclauri cu mândra, cum ne pregătim și ce fel de turiști suntem.  Este valabil și după ce va fi gata pandemia. Un ochi aici→Cum pregătim călătoriile – varianta nostră de familie cu un singur copil.

Azi sunt nostalgică, mă simt furată de timpul pentru anul trecut și simt că pierd un pic și din cel prezent. Cuvântul normalitate și în curând sunt așa de uzate, că îmi vine să le radiez din dex. Dar, am încredere că lecțiile pandemiei le-am învățat îndeajuns și că vremurile bune sunt foarte aproape. Și ne vom găsi și echilibrul și lumea ne va primi în ea, la fel de ușor, ca până deunăzi.

Până atunci pentru inspirație la călătorii – despre locuri de prin lume sau din călătoria aniversară a fetei noastre – iată, aici este secțiunea Călătorii.

Ce jocuri facem noi în timpul liber și ce idei ne vin ad-hoc aici, la secțiunea Jocuri și Joacă. Dacă vrei să vezi ce cărți citim, pe unele le luăm și în călătorii, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Pe curând! Spor la călătorit!