Nu știu de unde i-a venit fiică-mii ideea de – vreau o casă de păpuși. Posibil să fi fost vreo reclamă la tv, care mi-a scăpat. Ea nici măcar nu se joacă cu păpușile sau cu vreo figurină. Mașinile sunt printre jucăriile preferate.

Prin urmare, avem păpuși pentru încă trei surori, exilate printr-un dulap. Nici să le dea mai departe nu vrea, sunt ale ei și tot îmi promite că le va scoate din ascunzătoare și le va pune la treabă/joacă.

Sâmbăta trecută, din senin, l-a luat pe taică-su deoparte și l-a anunțat că vrea căsuță de păpuși. Și au plănuit ei doi, după un mic research pe net, după ce s-au speriat puțin de prețuri, că – DA, o construim noi.

Duminică au făcut planul, luni materialele erau cumpărate. Cât timp Loli a exersat cuvintele la logoped, Iulian s-a abătut prin Leroy și a cumpărat cele necesare construcției.

Așadar,

Cum am construit o casă de păpuși cu un buget minim

Materiale folosite:

  • 4 scânduri de 30/80 cm – 15 lei/buc
  • o foaie mare PFL -19 lei, de dimensiuni 1700/1372, pe care a tăiat-o în magazin – 4 lei
  • cuie mici -1 leu
  • lac pe bază de apă – 25 lei
  • adeziv pentru lemn – 9 lei
  • un blat cu picioare de la un fost birou, dar dacă nu aveți poate fi folosită cu succes drept bază și o scândură de 40/80
  • vopsea albă pe baza de apă – o aveam în casă
  • autocolante pentru decorat camerele – le aveam de la bunici

Total buget: 119 lei.

Bun,

Din 2 scânduri am tăiat 20 de cm, astfel că pereții exteriori au 80 de cm, etajele pe lungime au 60 de cm, resturile de 20 de cm s-au folosit ca pereți despărțitori la compartimentarea camerelor.

În plus, acasă aveam un blat cu picioare, de la un fost birou, care ne-a servit drept bază pentru căsuța de păpuși.

Durata de lucru: 3 ore. Dorința de joc a fetei a fost așa mare, că am lăsat partea cu lăcuitul și vopsitul pentru următoarea zi.

Figurinele și mobilierul le aveam, doar pentru figurinele bunici am încropit un pat dintr-o altă jucărie – un trunchi de lemn și o batistă. Pentru figurina fetiță am folosit un set de mobilier de dormitor de la un joc Playmobil. Băiatul doarme cu părinții, așa a decis Loli. Tot fiică-mea, în joaca cu familia și căsuța, a decis că joacă rolul fetiței figurină și are dormitorul separat (ar fi fost frumos să fie așa și în viața reală și să doarmă sigură, în camera ei). Bucătăria, familia, dormitorul și baia fac parte din seturile de jucării de la Lidl. Le avem din anii trecuți. Acum au o casă, le-am găsit locul. Asta a fost inițial, pentru prima probă a casei, apoi s-au modificat aranjamentele și Loli le-a organizat după bunul plac.

Procesul de fabricare pe etape:

  • Etapa de asamblare: design etaje, lipit și bătut cuie, tăiat și lipit acoperișul. Aveți grijă la compartimentare, noi am avut o idee la care am renunțat deoarece am lipit pereții despărțitori greșit. Pentru o mai bună stabilitate, etajul intermediar are în plus niște bucăți de lemn (resturi de la un birou vechi) adăugate pe laterale.

  • Prima probă – aranjare mobilier

  • Etapa de decorare – vopsire cu alb pereții externi și plăcile de rezistență interior, decorare camere cu autocolant, rearanjare mobilier

Filmulețul de prezentare:

Nu-i așa că a ieșit minunat?

Spor la bricolat!

Primim idei de proiecte și povești despre jocuri construite în casă, vrem să ne inspirăm!!

Ideile noastre de proiecte DIY, ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea ( care nu este depre bricolat), iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.