O caracatiță, vă rog! Cum să faci o jucărie de pluș în 10 minute, la cerere (a copilului, evident).
Să vedem,
O caracatiță dintr-o pereche de ciorapi uzați, câlți și câteva elastice de păr, vine imediat.  Idei despre cum să faci un pluș din șosete sau ciorapi găsiți pe Pinterest. Pentru caracatiță doar scrieți octopus sock, sau how to make an octopus.
La una dintre lecțiile online, s-a pus întrebarea Care este plușul tău prefert? și unul dintre colegii Lolitei de grupă și-a prezentat caracatițele de jucărie.  Șiii… a văzut fiică-mea caracatițele și niciun pluș din casă nu i-a mai fost pe plac. Nici culoarea mov, care tare e în trend lately.
Ca să eliminăm miorlăielile online, i-a spus că îi fac eu caracatiță de jucărie din șoșete sau dintr-o pereche de ciorapi, fără să fac vreun research pe Pinterest.
Noi fabricăm des lucruri după idei proprii și după ideile alora. Secțiunea de DIY cu copilul poate fi consultată pentru inspirație →AICI.
După somnul de prânz am negociat între cea mai bună pereche de ciorapi și cea mai rufoasă pereche și modalitatea de lucru. Ne-am sfătuit cum să arate și cât de repede să ne mișcăm cu lucrul.
Așadar, am lucrat cu perechea mai obosită și în 5 min, caracatiță a fost gata. În total, cu alegerea ciorapilor și discuțiile despre cum vom face, totul a durat 10 min.
How is made – galerie poze
I etapă – perechea de ciorapi + tăiat tentacule +câlții de la o pernă veche +elastice de păr
A II-a etapă – se umple capul caracatiței cu câlți, se prinde cu o fundă sau un elastic ornat cu ce vreți voi, desenați ochii, gura cât de bine vă pricepeți.
caracatiță gata de joacă în 10 minute! Nu e cea mai drăgălasă, dar copilului îi place și nu pot decât să mă declar mulțumită de rezultat.

3 fun facts despre carcatițe:

  1. Sunt recunoscute pentru istețimea lor. Pentru stadiul de nevertebrate este extrardinar.
  2. Camuflajul  lor este nedetectabil pentru un ochi neavizat. Pe lângă schimbarea culorii, pot imita cu acuratețe diverse substrate – pietre, roci.
  3. Văd excelent și au 3 inimi. Ai crede că sunt iubărețe, însă le place traiul solitar.

Spor la treabă!

Pentru noutăți, informații utile, jocuri și evenimente dedicate picilor de 4-7 ani vă invit să urmăriți pagina de Facebook a blogului https://www.facebook.com/unsoideblog.

Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii, pentru activități cu copiii, găsiți inspirație aici – Activități cu copii.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.