Cum transformi un cauciuc uzat într-un taburet colorat? Păi, faci echipă cu membrii familiei pentru un proiect DIY tare fain.

Când am cumpărat mașina, fiind iarnă aveam anvelope de iarnă, cele de vară erau depozitate. Nu ne-a preocupat aspectul lor, starea etc. La momentul schimbării am descoperit o tăietură pe una dintre ele și am înlocuit-o. Prin urmare am rămas cu o anvelopă. Din lipsă de timp ba am mutat-o pe balcon, ba pe hol și vineri după ce m-am lovit de ea, m-am adresat soțului – Ce facem cu cauciucul? Nu-l aruncăm, nu? Am o idee – citare de la fiică-mea când face vreo năzdrăvănie.

Ce idei am pus pe tavă, adică brainstorming Loli&company:

  1. Rond colorat de flori în fața scării. E un spațiu mic, cu vegetație, total haos. Am fi putut strecura cauciucul cumva, am găsit idei gârlă pe Pinterest. Vedeți și voi AICI 
  2. Să construim un opritor pentru ușa de la ghenă, pe unde se scoate gunoiul blocului. Adică să tăiem cauciucul și să facem un manșon opritor, să nu se trânteasca când o deschide d-na de la curățenie, de sărim la 6 dimineața ca arși din pat. Sunt zile și zile. Zile când își amintește ce am rugat-o, și cele în care suferă de amnezie. Și nu e bătrână!
  3. Să facem leagăn la soră-mea la țară.
  4. Să facem un taburet.

Bun. Eu aș fi vrut rond colorat să înveselim intrarea în bloc, mă încânta și ideea de taburet.

Soțul inventiv (moștenire de familie, vedeți aici și un bunic ingenios) a spus așa: încercăm taburet, și dacă nu suntem multumiți facem rond. Hai că merge! Loli a parafat hotărârea.

Așadar, ne-am pus să facem taburet.

Materiale:

  1. Cauciuc
  2. Vopsea
  3. Cuie
  4. Perne
  5. Husă pernă – un material de la Ikea – 1 metru dublu (ales de Loli)
  6. Capse
  7. Picioare taburet – din metal Leroy
  8. Picioare de susținere taburet pe interior – un vechi tocător
  9. Blaturile din lemn – plăcile (picior birou) de la un fost birou de calculator, pe care le-am păstrat în ideea că vor folosi vreodată la ceva

Ustensile:

  1. Pensule
  2. Rolă de vopsit mică
  3. Fierăstrau electric
  4. Bormașină
  5. Capsator
  6. Șurubelniță
  7. Pistol capse – Leroy

Prima etapă – vopsitul

A durat o zi – dat de 2 ori, cu tot cu uscat, plecat de acasă, somnul copilului, rotit cauciucul, mici retușuri etc. Am folosit vopsea pe bază de apă, fără miros de diluant. Aveam o cutie rămasă din toamnă, când am vopsit scaunele de bucătărie, după renovare.

anvelope
Proiect DIY anvelopa de vară – etapa de vopsire
Vopsire – work in progress
anvelopa
Vopsire detalii

A doua etapă – blaturile de lemn și picioarele de susţinere din interiorul taburetului

Cât am fost cu Loli prin vecini, după făină pentru clătite (pe care nu le-am mai făcut) și ea să se joace cu prietenii ei de la 6, Iulian a tăiat blaturile și picioarele. Le-a montat.Toate acestea în ziua cu vopsitul.

Proiect DIY anvelopă de vară – blat din lemn 1
Proiect DIY anvelopă de vară – blat din lemn 2
Proiect DIY anvelopa de vară – maestru tăietor face picioare dintr-un tocător vechi

Etapa 3 – perna taburetului

Prin dulap am avut 2 perne pătrate care stăteau stinghere și neîntrebate de rol. Acum sunt fericitele câștigătoare ale locului de sub fund. Da, știu, sună haios.

Le-am fixat în așa fel încât să acoperim forma rotundă, cu puține goluri.

anvelopă
perna taburet -fixare

Etapa 4 – fixare husă taburet

După fixarea pernelor am început să capsăm husa. Husa este dintr-un material de draperii (doc) cumpărat de la Ikea, aprobat de șefa Loli.

Fixare husă pernă taburet 1
Fixare husă pernă taburet – în lucru
Pernă taburet montată

Etapa 5 – asamblare blaturi și picioare suport

După fixarea husei, se fixează blaturile pe picioarele din lemn pentru interior. Întreg montajul se finalizează cu fixarea picioarelor suport din metal.

Fixare blaturi anvelopă
Fixare picioare suport

 

Etapa 6 – se dă în folosinţă

 

Taburet din anvelopă de vară
Taburet – vedere de ansamblu
Mica gânditoare

De la etapa 3 până la produsul final (a doua zi de lucru) timpul de lucru a fost de 1 oră și vreo 7-8 minunte maxim.

Ideea cu rondul de flori nu am uitat-o. Ar fi un proiect de implicare, interacțiune comunitate din bloc. Dar înainte să ne apucăm de taburet și să facem achizițiile necesare proiectului am studiat suprafața terenului din fața scării și pentru că acum vegetația era abundentă, erau necesare lucrări mai ample, lăsăm acest proiect pentru primăvara viitoare când vom proiecta din timp curățenie, nivelare teren, plantare de trandafiri sau plante de grădină rezistente.

Taburet DIY

  • Poți face un colț de citit și folosi acolo. Noi am pus picioare, dar poate fi fără, mai earth connection.
  • Poți lăsa nefixate blaturile și folosi spațiul din interior ca loc de depozitare. Noi nu am vrut.
  • Poți să decorezi balconul cu un astfel de taburet, lângă ghivecele de flori – să fie colțul de liniște, relaxare la un vin, roman de savurat.
  • Poți face multe, doar să prinzi momentul de inspirație.

Am reciclat un cauciuc și suntem tare fericiți de produsul final. Totodată suntem mega încrezători în ceea ce putem face pe viitor cu diverse chestii de care aparent nu avem nevoie, dar care se dovedesc utile.

Total cheltuieli – aproximativ 100 lei

Urmărește pagina de FB https://www.facebook.com/unsoideblog/ pentru idei de proiecte DIY, pentru inspirație secțiunea pe blog este AICI.

Spor la lucru! Să aveți inspirație!