Începem pregătirile pentru Paşti? Sigur! Pregătim atmosfera de sărbătoare prin mici activități DIY.

Pornim seria proiectelor DIY pentru celebrarea Paştelui cu decorațiuni DIY pentru masa de Paşti. În anii trecuți am pregătit felicitări, tablouri şi decorațiuni pentru masa de sărbătoare, pentru ornarea casei la interior şi exterior. Ideile noastre din trecut sunt grupate ➡️ aici.

Ne place să lucrăm cu lemn, cu materiale reciclabile, ne place să dăm utilitate lucrurilor pe care nu le mai folosim sau ar putea ajunge la gunoi.

Pentru început, ne-am pregătit materialele şi am făcut următoarele:

  • Pictat ouă/animăluțe

Ouăle de Paşti sunt, de fapt, felii de lemn pictate şi decorate după bunul plac al fetei.

  • Construit un iepuraş, pictat animăluțe

Animăluțe: iepurașul de Paște, pui abia ieşiți din ”ou” – tot felii de lemn şi oițe. În prezentarea de azi avem expusă doar un model de oiță.

Iepuraşul este construit tot din felii de lemn şi bucăți de lemn, lipite cu pistolul de lipit, colorat cu alb de Loli.

  • Construit un coşuleț/țarc

Țarcul este din bețe de lemn, lipite cu pistolul de lipit. Data viitoare vom încerca o împletitură cu sfoară. Vrem să renunțăm la pistolul de lipit.

Aveam și coșuleț din pănușe de porumb, de formă dreptunghiulară, probabil de la niște cosmetice, în care își punea Loli elasticele de păr. Acum are alt rol.

Materialele pictate pot fi aranjate în moduri diferite. Mai jos prezentăm variantele încercate de noi. Aici inspirația nu are limite. Joaca de-a designerii este foarte plăcută.

I – pregătirea materialelor de lucru: felii de lemn, bețe, iarbă, pistol de lipit, culori. Pe lângă pregătirea materialelor, ne-am făcut și planul de lucru – câte ”ouă” colorăm, câți puișori facem, cum să arate iepurașul etc. Ne-am documentat un pic – Pinterest, fotografii cu masa de Paști din albumele casei.
II – Construcție iepuraș
III – Colorare ouă, figurine
IV – Primele aranjamente – coșuri cu ouă și puișori 🙂
V – Iepurașul de Paște și coșul plin cu ouă și puișori – variante de aranajare
V – variante obiecte decor masa de Paști

 

VI – variațiuni pe tema – farfurie decorativă pentru masa de Paști
VII – Oița și puișorii!

Spor la bricolat!

Primim idei de proiecte și activități de primăvară, pentru a intra în atmosfera sărbătorii Paștelui. Vrem să ne inspirăm!!

Ideile noastre de proiecte DIY, ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.
Dacă vrei să vezi ce cărți citim, aici este secțiunea noastră de cărți – Recenzie carte copii.Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.