Azi avem plăcerea de a vă prezenta Dialoguri sincere 2, al doilea volum cu o o serie nouă de dialoguri savuroase și pline de iubire care a avut parte de o primire frumoasă la noi acasă. A venit la început de septembrie și la fel ca la primul am sorbit (a se înțelege am citit de nenumărate ori de atunci) fiecare rând, ne-am amuzat, ne-am reamintit lecții, ne-am regăsit în cuvinte şi abordări.
Primele dialoguri
Dacă nu știți primele Dialogurile sincere, iată povestea lor în acest link – Dialoguri sincere – recomandare carte copii și părinți
Bucuria primirii, la început de toamnă, iată filmulețul de pe Istagram AICI
Se simte în acest al doilea volum cum dialogurile au crescut, atât ca lungime frază, cât și prin situațiile descrise, potrivite pentru părinți cu copii școlari, de vârsta Lolitei. Dialogurile expun frumos, în rime, trăiri pe care Loli le recunoaște și poate nu le-a rostit în atâtea cuvinte sau poate doar le-a experimentat, fără să le poată numi cumva.
O serie nouă de dialoguri savuroase și pline de iubire
Cartea i-a făcut dreptate, pentru toate situațiile când ea nu a putut exprima frustrarea sau nemulțumirea sau bucuria și, totodată, a reamintit reguli și atitudini. Mi-a amintit și mie părintelui vorbele de care aș fi avut nevoie în anumite momente și mi-a reamintit (avem nevoie din când în când) că părințeala nu e materie fixă, pe care trebuie să o știi dinainte pe de rost, ci o învățare continuă. Prinşi în vâltoarea vieții pierdem din vedere că trebuie doar să ne oprim, să tragem aer în piept și să simțim iubirea.
Cred că la următoarele dialoguri cu preadolescența şi adolescența vom fi la fel de împliniți de conținut şi muzicalitate. Aşa-i, Laura? Zilele trecute pe contul de Fb Dialoguri sincere a fost o întâlnirea online despre Conectarea în preadolescență. Așadar, dați follow și acestui cont, ca să fiți la curent cu lucruri faine și utile nouă părinților.
Adevărul este că o carte care nu te trimite către tine, nu te pansează şi mângâie, nu o vei reține. Va prinde doar praf pe un raft. Nu este cazul dialogurilor.
Fiecare capitol are la final o propunere de activitate, însoțită de imagini şi explicații video dacă scanezi qr-codul. Pentru cuvintele „grele” care nu sunt grele, dar poate copilul nu le întâlneşte în mod deosebit în conversațiile cu părinții sau cu apropiații sau nu are deschidere la poveştile în care le-ar putea întâlni, există explicații de subsol. Părintele le poate folosi pentru copil, copiii cititori le pot descoperi singuri.
Recomandăm cartea cu drag acestă serie nouă de dialoguri sincere savuroase și pline de iubire. O să vă prindă bine în bibliotecă, trust me.
Curioși? Cartea poate fi procurată – site-ul Cartemma – AICI
Spor la citit!
Dacă nu ai văzut ce am citit recent, iată aici găseşti mai multe informații – Recenzie carte.
Pe lângă citit, ne ocupăm și de mici proiecte DIY. Ce meșterim și ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.