Povestea noastră cu Dialoguri sincere a început așa:

Iată și restul poveștii:

Rime potrivite

Am descoperit, în familie, o carte plină de sinceritate, puternic conectată la viața noastrăa părinților, o punte de legătură între noi. Toți suntem acolo, ne recunoaștem, ne batem pe umăr pentru reușite, ne certăm în gând pentru unele emoții nestăvilite. Uite, (cum) am făcut deja o mica rimă. Clar, cartea inspiră la ritm și cadență în folosirea cuvintelor.

Dialoguri sincere, noutatea lunii de la Editura Cartemma, vine cu rime foarte atractive, sensibile, pline de candoare, ce emoționează.

Apreciez mult cărțile care interacționează cu cititorii, care cer și oferă prietenia încă de la primele pagini. Astfel, știi la ce să te aștepți, nerăbdarea lecturii te cuprinde și când termini ești  mulțumit, împlinit, ca după mâncarea preferată, când servești masa cu un prieten. Cuvintele de început adresate micilor și marilor cititori ghidează lectura într-un mod blând și cald, îți vine să strângi cartea la piept.

Noutăți

Cuvintele noi – din seria regionalisme și neologisme – sunt explicate în subsolul paginii. Pentru copiii care se pregătesc pentru clasa pregătitoare, dar și pentru cei mai mari (merită) trebuie menționată importanța adnotărilor dintr-o carte, mici clarificări sau explicații  dintr-o lucrare sau proiect pentru școală, respectându-se astfel, criteriul accesibilității.

Când Loli era mică, pentru a ne obișnui cu rutina și ca zilele să capete un pic de predictibilitate (care, de altfel, ajută mult copiii mici), i-am lucrat fetiței mele niște carduri de rutină zilnică pe care le-am folosit până acum vreo 3 ani. Ei bine, pentru a înțelege mai bine și a beneficia de ceea ce vă spun, în carte aveți modelul de urmat în scris, dar și explicații video.  Adică, scanând un mic qr code, sunteți ”trimiși”(se deschide un link, știți voi) la video-ul atelierului de lucru,  Veți fi încântați de idee, vă asigur !

Fiecare capitol se termină cu o aplicație practică a dialogului. Copiii și părinții sunt consiliați și ghidați vizual în realizarea micilor ateliere creative. O carte care, vă garantez, nu vă permite să vă plictisiți.

Ne place! Loli a decretat că este o carte bună de citit, (dar și de recitit la nevoie) pentru că folosind-o, sunt multe de recapitulat și invită la lucru, efectiv. Este prezent caracterul practic, lucrativ care dă substanță cărții și o recomandă cu drag.

Omul din spatele poveștii

Despre autoarea cărții, Laura Iviniș, în cuvintele ei:

”O mămică, soție, marketing manager, voluntar în asociații, fan al cărților pentru copii, pasionată de scris.

Nu întâmplător am lăsat acest ultim atribut la capătul frazei, întrucât, cu pași timizi, pornesc pe calea creării de conținut, prin noua mea calitate de autor de cărți pentru copii! Sunt la început de drum și, cu mult entuziasm și determinare, visez ca un copil, dorind ca Dialogurile sincere pentru cititori mici și mari să fie însemnate, instructive dar și educative, oferind satisfacție, și interes, atractivitate, tuturor celor ce le citesc.”

Recomandăm cartea Laurei. Este foarte frumos și  riguros concepută. Se simte grija și dedicarea cu care a fost scrisă.

Cartea Dialoguri sincere se poate comanda de pe site-ul editurii Cartemma. Iată link- aici.

Spor la citit!

Dacă nu ai văzut ce am citit recent, iată aici găseşti mai multe informații – Recenzie carte.

Pe lângă citit, ne ocupăm și de mici proiecte DIY. Ce meșterim și ce jocuri jucăm–găsiți la secțiune dedicată Jocuri și joacă.

Dacă vreți să îmi spuneți părerea voastră despre cartea mea, iată trailer-ul este AICI, se poate comanda de AICI.