De fiecare dată când o întreb pe mândra mea ce a visat, răspunsul este același – o pisică neagră, mică, care stă acasă la noi și de care ea are grijă. Nu știu de unde visul ăsta și pasiunea pentru pisici, pentru că din cele 3 pisici pe care le-a atins în viața ei una a protestat și a zgâriat-o nițel, de a auzit și mamaia de la Roman cum plângea fata mea de supărare, din pricină că pisica nu a vrut trasă de coadă.

Muștele, gâzele și toată minifauna, care poate suge și sânge, nu o pasionează. Acum duc muncă de lămurire să nu calce insectele acelea simpatice denumite popular vacile domnului. Nu știu de ce se teme de ele că jap – e lău, apoi le strivește. Biologul din mine arde lent, tocmai fiică-mea nu iubește orice vietate. Offff! Și turui, pe drum, înspre parcul cu pietricele, cum mă pricep mai bine – și știintific și apelând la sentimental despre cum și gândacii și furnicile au o mamă, și mama lor plânge când copilul este lovit, sau nu e de găsit din cauza cuiva, cum sunt mici și ea e imensă pe lângă ei, prin urmare nu se pot apăra. Sper să nu treacă pe lângă ea tot ce spun, încerc să o fac să aprecieze tot ce este în natură. Povești avem o mulțime.

Citim cărți despre animale, ultima carte este despre iepuri. Latelly a rezistat și la filme scurte despre animale. Încerc să nu îi transmit temerile mele legate de câinii fără stăpân sau purici. Da, am și eu ne-preferințele mele. Deși am crescut la bunici, la țară, cu puricii și haitele de câini nu m-am împăcat niciodată.

La un moment dat chiar am vrut să încercăm terapia cu animale pentru Loli. Pentru că nu o puteam da jos din brațe și nu se simțea în siguranță când vedea prin parc animale de companie, ne-am gândit că ar putea fi de ajutor. Între timp a crescut și nu a fost nevoie să intervenim, temerile ei au dispărut.

Este cunoscut faptul că traiul cu animale de companie, îngrijitul animalelor din curte (fericiți sunt cei care au:)) aduce beneficii privind creșterea și dezvoltarea copiilor. Sunt bone iubitoare, paznici de nădejde, ajutor la masă, pe post de ștergător și antemergător, completăm până mâine aici. :))

Știți filmulețele acelea cu copii și căței, cum dorm împreună, se joacă în curte, îl duce la școală etc. Cam așa mi-am imaginat și eu viața, numai că spațiul de la bloc nu e suficient pentru astfel de vise.

Până terminăm de renovat și până va fi Loli pregătită pentru companion necuvântător, vom vizita fermele de animale, muzeele, grădinile zoo și vom citi în cărți despre creaturile frumoase, ciudate, mai puțin ciudate de pe Pământ, pe care nu vom apuca să le vedem de aproape vreodată.

Pe termen scurt, ca să hrănim dragostea pentru animale:

– avem invitații la Ferma animalelor și imediat ce ajungem în București, vom ajunge acolo (mulțumim, Parenting PR și Boomerang TV). Am mai fost și cu fiecare vizită îi place mai mult.

– vom savura câte un episod din serialul pentru copii cu personaje animale reale care se anunță mega amuzant și va fi lansat zilele astea.

Ce pot spune până la premiera serialului:

Serialul german de comedie „Cei cinci prieteni fermieri” va putea fi urmărit pe Boomerang TV.

Cei cinci prieteni fermieri” este o comedie hazlie, ale cărei personaje sunt animale reale. Serialul se adresează întregii familii.

Cățelul Paco, iepurașii Kimi și Loona și măgărușul Sören locuiesc împreună într-un hambar confortabil. Într-o noapte furtunoasă, un cacadu pe nume MC Digga se rătăcește și aterizează în casa lor. Acum, trebuie să împartă hambarul cu noul coleg, care are de depănat o mulțime de povești incredibile de prin călătoriile lui în jurul lumii. MC Digga e nedespărțit de smartphone-ul lui, pe care le arată prietenilor săi videoclipuri haioase.

Anke Greifeneder, Senior Executive Producer, Turner Broadcasting System Germania, a vorbit despre soluția tehnică care a dat naştere acestui serial. „Producţia distrează audiența cu aventuri colorate și interesante. Considerăm că este important ca dialogul animalelor să fie autentic și viu şi am realizat acest efect prin tehnica morphing, adică prin animarea mișcării animalelor”.

„Cei cinci prieteni fermieri” poate fi urmărit în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 13.40, la Boomerang.

Dacă nu mai puteți de curiozitate până începe serialul aici la fivefarmies.boomerang-tv.ro îi puteți descoperi pe cei cinci prieteni.

Popcornul e gata?